Ez egy igazi copy/paste kaja. A Házias konyhában készítette el Chef Viki barátném. Amolyan összehajigálós ételnek nevezte. Álltam a konyha közepén, kezemben pár csirkecomb, amiről csak annyit tudtam, hogy sütni akarom, de sem a módról, sem, a köretről nem volt sejtésem sem. Ekkor sejlett fel a gondolat, hogy mit is olvastam pár nappal ezelőtt. Ebből keletkezett az ebéd.
Max kommentje: nagyon finom lett, de talán a krumplinak még egy kis idő kellett volna, lehet hogy legközelebb majd vékonyabbra fogom szelni. Már dolgozom a provanszi verzión is, mert annyira ízletes lett. Köszi CV!!
Max kommentje: nagyon finom lett, de talán a krumplinak még egy kis idő kellett volna, lehet hogy legközelebb majd vékonyabbra fogom szelni. Már dolgozom a provanszi verzión is, mert annyira ízletes lett. Köszi CV!!
Mexikói tejfölös krumplin sült csirkecomb
Hozzávalók:
6 db csirke felsőcomb
Só, bors,
Tejfölös krumpli:
1/2 szép póréhagyma
40 dkg zsíros tejföl
1,5-2 dl főzőtejszín
2 ek kremsi magos mustár
2 ek csemege paprika krém
1 ek olaj
Só, bors
A csirkecombokat megmosom, leszárítom, és mindkét oldalát sózom, borsozom, és a fűszerkeverékkel meghintem. Félre teszem pihenni.
A burgonyát megmosom, megkapargatom, és egy éles szeletelővel (V gyalu) egyenletes szeletekre vágom. A póréhagyma felét vékonyan felszeletelem (a másik felét is felszelem, bele egy kis müa dobozkába, és a fagyasztóba, jó lesz a télvíz idején a hagymalevesbe) és egy kiolajozott tepsibe a burgonyával együtt beleterítem.
A tejfölt kikeverem a tejszínnel, a mustárral, a paprikakrémmel és a mexikói fűszerkeverékkel.
Megsózom, borsozom a hagymás burgonyát, meglocsolom a tejfölös öntettel, és ráfektetem a csirkecombokat. A tepsit lefedem alufóliával, és meleg sütőben, 180 C°-on, 45-50 percet sütjük, majd a fóliát eltávolítjuk, és még 15-20 percig pirítjuk.
A húst a köretre fektetjük, és egy kis lével meglocsoljuk.
Jó étvágyat hozzá.
8 megjegyzés:
Az a megsült tepsis kép - nyálcsorgató smiley :-)
No és hogy ízlett? Mert arról egy hang sincs :-D
Kicsit előttem volt, két csirkecomb, ahogy hajigálásra vár!
:DDD
CV: pótoltam a hiányosságaimat, benne vagyon a postban
Szepyke: csak hogy teljes legyen a kép: kis konyha, bazi nagy szakács, csirkecombok, és forog mint hülye gyerek a vidámparkban:-)
Fejezd be: elképzeltem :-))) A fetreng az irodában hogy hangzik? (én)
Szerintem nyerő lenne a jutyubon:-))
most kerek egy adagot, de most!
Én jártam már úgy, hogy a krumpli alul félig nyers maradt. De nekem nem kicsit. Tényleg..Ez igen jól néz ki, fini lehetett!!
Koszonet a receptert, nagyon finom lett, valoban kellett neki masfel ora, mire elkeszult. Viszont mindenki megnyalta az ujjait. Tovabbi sok sikert mindenkinek! Karib
Megjegyzés küldése