2009. szeptember 10., csütörtök

Mexikói tejfölös krumplin sült csirkecomb

Ez egy igazi copy/paste kaja. A Házias konyhában készítette el Chef Viki barátném. Amolyan összehajigálós ételnek nevezte. Álltam a konyha közepén, kezemben pár csirkecomb, amiről csak annyit tudtam, hogy sütni akarom, de sem a módról, sem, a köretről nem volt sejtésem sem. Ekkor sejlett fel a gondolat, hogy mit is olvastam pár nappal ezelőtt. Ebből keletkezett az ebéd.


Max kommentje: nagyon finom lett, de talán a krumplinak még egy kis idő kellett volna, lehet hogy legközelebb majd vékonyabbra fogom szelni. Már dolgozom a provanszi verzión is, mert annyira ízletes lett. Köszi CV!!




Mexikói tejfölös krumplin sült csirkecomb
Hozzávalók:
6 db csirke felsőcomb
Só, bors,
Tejfölös krumpli:
1 kg újburgonya
1/2 szép póréhagyma
40 dkg zsíros tejföl
1,5-2 dl főzőtejszín
2 ek kremsi magos mustár
2 ek csemege paprika krém
1 ek olaj
Só, bors




A csirkecombokat megmosom, leszárítom, és mindkét oldalát sózom, borsozom, és a fűszerkeverékkel meghintem. Félre teszem pihenni.





A burgonyát megmosom, megkapargatom, és egy éles szeletelővel (V gyalu) egyenletes szeletekre vágom. A póréhagyma felét vékonyan felszeletelem (a másik felét is felszelem, bele egy kis müa dobozkába, és a fagyasztóba, jó lesz a télvíz idején a hagymalevesbe) és egy kiolajozott tepsibe a burgonyával együtt beleterítem.




A tejfölt kikeverem a tejszínnel, a mustárral, a paprikakrémmel és a mexikói fűszerkeverékkel.





Megsózom, borsozom a hagymás burgonyát, meglocsolom a tejfölös öntettel, és ráfektetem a csirkecombokat. A tepsit lefedem alufóliával, és meleg sütőben, 180 C°-on, 45-50 percet sütjük, majd a fóliát eltávolítjuk, és még 15-20 percig pirítjuk.
A húst a köretre fektetjük, és egy kis lével meglocsoljuk.





Jó étvágyat hozzá.

8 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Az a megsült tepsis kép - nyálcsorgató smiley :-)

No és hogy ízlett? Mert arról egy hang sincs :-D

szepyke írta...

Kicsit előttem volt, két csirkecomb, ahogy hajigálásra vár!
:DDD

Max írta...

CV: pótoltam a hiányosságaimat, benne vagyon a postban
Szepyke: csak hogy teljes legyen a kép: kis konyha, bazi nagy szakács, csirkecombok, és forog mint hülye gyerek a vidámparkban:-)

Chef Viki írta...

Fejezd be: elképzeltem :-))) A fetreng az irodában hogy hangzik? (én)

Max írta...

Szerintem nyerő lenne a jutyubon:-))

Edit (Esc) írta...

most kerek egy adagot, de most!

trinity írta...

Én jártam már úgy, hogy a krumpli alul félig nyers maradt. De nekem nem kicsit. Tényleg..Ez igen jól néz ki, fini lehetett!!

Névtelen írta...

Koszonet a receptert, nagyon finom lett, valoban kellett neki masfel ora, mire elkeszult. Viszont mindenki megnyalta az ujjait. Tovabbi sok sikert mindenkinek! Karib

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin