Burgonya lepény
Gőzölt(párolt) burgonya gombóc
Hozzávalók, 4 személyre:
- 4-5 közepes burgonya
- 3-4 ek liszt
- 1 tojás
- só, bors, zöld fűszerek (petrezselyem, zeller zöld, bazsalikom,)
- a sütéshez olaj
A burgonyákat meghámozom, és vékonyan lereszelem. Meghintem a liszttel, összekeverem, ráütöm a tojást, ízesítem és kikeverem.
A lepényeket kevés olajon szép pirosra sütöm.
A gőzöléshez ha szükséges, egy kis liszttel még szilárdítom az alapot, de nem kell sok, mert a burgonyakeményítő miatt nagyon megkeményedik a párolás közben.
Vizet forralok, és felette egy párolóedényben megpárolom.
Ideális köretek mártásos húsokhoz, sültekhez, de a lepény magában is megállja a helyét.
Jó étvágyat hozzá!
Max
1 megjegyzés:
Jöhet mindkettő, úgy is olyan nehéz köretet választani :)
Megjegyzés küldése