2010. március 24., szerda

Burgonya köret 2x, egy alapból

Gőzölt burgonyagombóc és burgonya lepény. Egy alapból kétféle köret, egyszerűen elkészíthető. Ha kikeverjük, csak vegyük ketté, és már készülhetnek is.



Burgonya lepény


Gőzölt(párolt) burgonya gombóc

Hozzávalók, 4 személyre:

- 4-5 közepes burgonya
- 3-4 ek liszt
- 1 tojás
- só, bors, zöld fűszerek (petrezselyem, zeller zöld, bazsalikom,)
- a sütéshez olaj



A burgonyákat meghámozom, és vékonyan lereszelem. Meghintem a liszttel, összekeverem, ráütöm a tojást, ízesítem és kikeverem.

A lepényeket kevés olajon szép pirosra sütöm.


A gőzöléshez ha szükséges, egy kis liszttel még szilárdítom az alapot, de nem kell sok, mert a burgonyakeményítő miatt nagyon megkeményedik a párolás közben.
Vizet forralok, és felette egy párolóedényben megpárolom.

Ideális köretek mártásos húsokhoz, sültekhez, de a lepény magában is megállja a helyét.

Jó étvágyat hozzá!

Max

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Jöhet mindkettő, úgy is olyan nehéz köretet választani :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin