2010. március 4., csütörtök

Párnácskák

Párnácskák.



Most nem a tészta készítésről szól a bejegyzés, hanem a formázási módról. Ezt inkább előre kinyújtott (pizza) tésztából szoktam csinálni, mert annak egyenletesen vékony a vastagsága. Meg lehet csinálni egy jó puha, kelt tésztából is, de az annyira rugalmas, mindig vissza ugrik, nehéz lenne ilyen vékonyra kinyújtani.

Formázás:



A kinyújtott lapot, hosszában félbe vágom, megkenem valami zsiradékkal. Ez lehet krémsajt, vaj, margarin, de akár jó kis (liba)zsír is.



Vékonyan megszórom reszelt félkemény sajttal, és szorosan feltekerem. Egy fakanál nyelével erősen benyomom a tésztát, majd egy éles késsel elvágom a vájat közepén.



Sütőlapra teszem, és tojássárgájával megkenem. Előmelegített sütőben, 180 C-on, szép pirosra sütöm.



Nem mindig sikerül egyben maradnia, de ez az ízén semmit sem ront.



Jó étvágyat hozzá!

Max

3 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Nagyon gusztak!
Kerek szepen!

Chef Viki írta...

Sebaj! Majd csukott szemmel falatozzuk!

Nyami!

Lorka írta...

Meglepi nálam, nézz majd be kérlek!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin