Érdekes hogy nem mindig ugyanaz a recept kelti fel az érdeklődésemet.
Itt van ez a csemege recept. Tudom hogy megvan, találkoztam már többször is vele, de valamiért félre lett téve.
Most viszont pontosan rá volt szükségem, kerestem egy tartós ám mégis finom édességet.
Hozzávalók:
-12 dkg kandírozott cseresznye, citromhéj, és narancshéj keveréke
- 3-4 dkg vaj,
- 2 ek almalé,
- 1 vaníliarúd, vagy 1 tk vanília kivonat
- 10 dkg porcukor, (ebbe reszelhetünk egy kis narancshéjat is)
- 6 dkg liszt,
- 4-4 dkg darált mandula és mogyoró,
- 2-2 dkg felaprított mandula és pisztácia,
Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az almalevet, a vaníliát és a cukrot, majd felforraljuk. A levesszük az energiáról, majd a lisztet csomómentesen a masszába dolgozzuk.
Beleforgatjuk a darált mandulát és mogyorót, a felaprított mandulát, a pisztáciát meg kandírozott gyümölcskeveréket. A masszából sütőpapírral kibélelt tepsibe (ehhez a mennyiséghez kettő kell) teáskanál segítségével kis halmokat rakunk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 200°C-on tepsinként 10 percig sütjük. A halmokat a tepsiben rövid ideig hűlni hagyjuk, majd óvatosan rácsra téve kihűtjük.
Természetesen a felhasznált anyagok tetszés szerint variálhatóak, akár aszalt gyümölcsökkel vagy magokkal.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Természetesen a felhasznált anyagok tetszés szerint variálhatóak, akár aszalt gyümölcsökkel vagy magokkal.
Jó étvágyat hozzá!
Max
5 megjegyzés:
Tudnék vele mit kezdeni most a minőségbiztosítás órára várva :)
Tetszik a recept, ennyi finomságtól biztos csak finom lehet!Recept mentve, köszönet érte!
Ó ez nagyon jó lehet ;)
Jeeeeee, ott a kandírozott cserkó!
Jucy: gondolom megennéd:-)
Ottis: szuper, és végtelen a variáció
Bianka: jó is volt....
CV: ott ám, ez volt a vége, ezután kellett venni:-))
Megjegyzés küldése