2010. április 24., szombat

Batyuban sült camembert sajt

Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős.Nem kell hozzá a csúcs franci sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet sűrítményt. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet.



Hozzávalók:

- 1-1 camembert sajt, legalább 125 g-os, (személyenként)
- zöld fűszerek (szárított petrezselyem, oregánó, bazsalikom, provanszi keverék..) 
- só, bors, olívaolaj, alufólia, növényi olaj
- a tálaláshoz: bagett, pirított kenyér szeletek, grissini, kétszersült...


Egy éles késsel bevágom a sajt tetejét,


meghintem sóval, borssal, zöld fűszerrel és egy kis olajjal.


Helyes kis batyut formázok belőle, és meleg sütőben, 200 C-on, 10-12 percet sütöm.


Ehetjük a fóliából, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor ki boríthatjuk egy tányérra.



Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

Ami írta...

Naggggyon guszta! Eddig simán, fólia nélkül sütöttem, de ezt is kipróbálom :)

Maimoni írta...

Én leveles tésztába csomagolva szoktam, nagyon szeretjük!

SKata írta...

Szia Max,utólagos engedelmeddel követlek:-D!
Szóval a "batyu" miatt azt hittem,hogy levelestésztás-történet lesz,de így még jobb!Imádunk mártogatni,ki fogom próbálni!!!
Üdv:SKata

Chef Viki írta...

Siiiiiiirály!!!!

Max írta...

Ami: ez szerintem így finomabb verzió.
Móni: az már szerepelt nálam, de ez jobban bejött.
Kata: köszike, és próbáld ki!
CV: elkészítetted már?

Bori írta...

Jaaaaj, Camambert, finom, olvadt, illatos.... mmmmmhhh...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin