2010. április 29., csütörtök

Nachos

Nachos.
A Tex-Mex egyik igazán szélsőséges étele. Ettem már húsos-fekete babos raguval leöntött és sajttal összesütött verziót is, de a számomra igazán kedves, az sütőben, sajttal rásütött, tortilla chips háromszögek.
Lehet készíteni házilag gyúrt tésztával is, de tortilla chipsből készült is nagyon finom.
A boltok polcain találunk jó minőségű, kukoricalisztből készült, olajban sütött chipset.
Ez az alap nachos, tortilla chips reszelt félkemény sajttal összesütve. Tökéletes snack falatka egy adag frissen kevert guacamoléhoz.
Természetesen ezt is dúsíthatjuk kedvünk szerint.




Alap:
- tortilla chips
- félzsíros reszelt sajt (pl. Fehér vagy sárga Cheddar, gouda, trappista)

- mártogatós szósz (guacamole, salsa) vagy különböző dip-ek





A sütőt előmelegítem 220 C-ra. Kiválasztom a szép, egész chipseket és kiterítem egy sütőpapírral bélelt tepsire. A sajtot közepes lyukú reszelőn reszeljük le. A reszelt sajtból kis csipetnyit tegyünk minden háromszögre, majd tegyük a meleg sütőbe. 3-5 perc alatt süssük szép pirosra, annyira hogy a sajt olvadjon meg.



Tegyük egy tálra hogy hűljön egy kicsit, majd tálaljuk a mártogatós szószokkal.

Verziók, az alap mindig a chips, lehetőleg a vastagabb fajta:

-  sajt és félzsíros sonka (parasztsonka, jamon serrano, fekete erdei sonka),
-  sonka, kecskesajt, méz
- sajt, sonka, chili vagy jalapeno (halapenyó) paprika
- sajt, babkrém, tejföl
- sajt, tejföl, sonkacsíkok




És még számtalan variáció, ahogy készíthetjük.

Jó étvágyat hozzá!

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin