2010. április 6., kedd

Currys csirkemell

Currys csirkemell párolt rizzsel. Gyorsan és könnyedén elkészíthető, és tökéletes ebéd hét közben. Készíthetjük wokban, főzési rendszerekben (zepter, amc) és a kedvenc serpenyőnkben is.



Hozzávalók:

- 50-55 dkg csirkemell (vagy pulyka mell) filé
- 10 dkg vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tk curry por
- 2 ek liszt
- 3-4 dl tejföl
- só, bors, olaj



Kevéske olajon üvegesre dinsztelem az apróra vágott hagymát. A húst felkockázom, a hagymás olajon fehéredésig pirítom, majd fedő alatt megpárolom. Sózom, borsozom hozzáadom a vajat, meghintem a liszttel. Átkeverem, ráöntöm a tejfölt, és a curry port is hozzáadom, és összekeverem. Összeforralom, és már tálalhatom is. Ha szaftosabbra szeretnénk, akkor egy kis húslével/vízzel még dúsíthatjuk.


Párolt rizzsel, vagy wok tésztával tálaljuk.

A curry por mennyiségét igazítsuk ahhoz, hogy mennyire erős a fűszerünk. Mi a kurkumával, görögszénával és kardámommal dúsított fűszerkeveréket használjuk, a curry porból kevesebb kell!

Jó étvágyat hozzá!

Max

1 megjegyzés:

Garffyka írta...

És ha a curryt részben kiváltom medvehagymával, akkor még Manapóm is megeszi :)
Köszi!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin