Ideális party falatka.
A Zila tortaforma megmérettetés nyereményét arra fordítottuk, hogy megvettük a készletből a még hiányzó két formát. Ez a szögletes verzióval készült, amolyan hideg ízelítőnek.
A vagdalt lehet egy sima fasírozott keverék, vagy például a zabpelyhes-pulykás vagdalt alapja.
A hangsúly igazából a tölteléken van ebben az esetben. Nem akartuk burgonyapürével tölteni, hiszen olyan már volt. Kerestünk inkább valami olyan krémet amivel érdemes lenne megkóstolni.
Az első töltelék Chef Viki Zakuszkája. A krém receptje egy kicsit sokkolóan kezdődik, (6 kg padlizsán, 6 kg piros paprika...), de garantálom, aki egyszer megkóstolja, örök szerelemre lép vele. Ehhez a kóstolóhoz most Tittybaba segített hozzá, mert Viki neki küldte az üveget..
A másik töltelék egy petrezselymes-diós pestó amit Garffyka ihletett.Azzal a krémsajttal dúsított pestóval, amivel legutóbb megkínált.
- petrezselyem
- kevés bazsalikom
- dió
- parmezán (vagy más kemény sajt)
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
- (házi) krémsajt, tejföl
Sűrű krémes pestót készítünk, amit legalább egy órát érlelünk, majd a krémsajttal és a tejföllel összekeverjük.
Pestó készítése itt és itt.
Mindkettő tökéletes párosítás a vagdalthoz, igazi ízkavalkád.
Jó étvágyat hozzá!
Max
3 megjegyzés:
Csodálatos lett!!!
A zakuszkával agyonfertőztem a környezetet, tavaly ősszel mindenki azt főzött :-) Asszem, idén sem lesz másként - köszi Edit :-DD
Jol nez ki! Azert megkostolnam...
Viki, szivesen.
Nyammi! Mester, nagy vagy! :)
Megjegyzés küldése