2010. április 9., péntek

Töltött vagdalt kocka, Zila formában

Ideális party falatka.
A Zila tortaforma megmérettetés nyereményét arra fordítottuk, hogy megvettük a készletből a még hiányzó két formát. Ez a szögletes verzióval készült, amolyan hideg ízelítőnek.

A vagdalt lehet egy sima fasírozott keverék, vagy például a zabpelyhes-pulykás vagdalt alapja.


A hangsúly igazából a tölteléken van ebben az esetben. Nem akartuk burgonyapürével tölteni, hiszen olyan már volt. Kerestünk inkább valami olyan krémet amivel érdemes lenne megkóstolni.

Az első töltelék Chef Viki Zakuszkája. A krém receptje egy kicsit sokkolóan kezdődik, (6 kg padlizsán, 6 kg piros paprika...), de garantálom, aki egyszer megkóstolja, örök szerelemre lép vele. Ehhez a kóstolóhoz most Tittybaba segített hozzá, mert Viki neki küldte az üveget..


A másik töltelék egy petrezselymes-diós pestó amit Garffyka ihletett.Azzal a krémsajttal dúsított pestóval, amivel legutóbb megkínált.

- petrezselyem
- kevés bazsalikom
- dió
- parmezán (vagy más kemény sajt)
- extra szűz olívaolaj
- só, bors

- (házi) krémsajt, tejföl

Sűrű krémes pestót készítünk, amit legalább egy órát érlelünk, majd a krémsajttal és a tejföllel összekeverjük.

Pestó készítése itt és itt.


Mindkettő tökéletes párosítás a vagdalthoz, igazi ízkavalkád.


Jó étvágyat hozzá!

Max

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Csodálatos lett!!!

A zakuszkával agyonfertőztem a környezetet, tavaly ősszel mindenki azt főzött :-) Asszem, idén sem lesz másként - köszi Edit :-DD

Edit (Esc) írta...

Jol nez ki! Azert megkostolnam...
Viki, szivesen.

Garffyka írta...

Nyammi! Mester, nagy vagy! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin