Következzék a nagy kedvenc, a hamburger.
De mit is jelent a hamburger név?
A burger változat, előfodul cégnevekben (például Burger King) és szóösszetételekben is (például Cheeseburger, utalással a sajtra).
Wikipédia
És akkor az álatalam kedvelt két verzió:
Hamburger by max:
hozzávalók 12 db kb. 8 dkg-os pogácsához ( a normál bucihoz megfelelő méretű lesz a pogácsa ):
1/2 fej vöröshagyma, ez egy kis olajon megdinsztelve, 70 dkg apróra darált marhahús ( lehet nyak, lábszár, comb..stb, az a lényeg hogy sovány hús legyen ), 2 db közepes savanykás alma apróra reszelve, 1 tk vaj.
A készítés napján, délelőtt ( vagy előtte este ) a hozzávalókat összedolgozom, ( a késes aprító gépben megjárattam ) és beteszem a hűtőbe érni. Délután a sütés előtt 1 órával kiadagolom, és kiformázom, lefóliázott tálcán visszateszem a hűtőbe.
Sütéshez egy teflonos serpenyőben egy kis olajat, kb 1 teáskanálnyit hevítek és azon szépen megsütjük a pogácsákat. Mindig tegyünk alá kevéske olajat, mert elég sovány a husi, nehogy leégjen. Forgassuk nyugodtan, süljön át szépen.
Pulyka burger by Max:
Alap: 1 kg darált pulyka hús ( combfilé ), 1 szép savanykás alma, 1/2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 tk metélőhagyma ( szárított ), só, bors.
Az almát meghámozom, a hagymával és a fokhagymával meg a vajjal egy aprítógéppel összevágom, beledolgozom a húsba, és fűszerezem. Lefóliázva hűtőbe teszem 2 órára ( lehet több is ).
Megformázom a pogácsákat, az össz súly lett 1,2 kg, abból csináltam 8 szép szeletet. Frissentartó fóliával elválasztom és letakarom, és vissza teszem a hidegre.
Olajozott teflon serpenyőben közepesnél egy kicsit gyengébb tűzön szépen átsütöm.
Érdemes kipróbálni a házilag készített változatot, az íze az magáért beszél, a bekerülési költségekről nem is beszélek.
Jó étvágyat hozzá!
Max
5 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik! Foleg, hogy pulyka hus van benne. Lopom a receptet es futok vele.
Én meg marhásat kérek szépen :-) És akkor a fotómodellek már gazdára is találtak :-DD
Sovany húsból hamburger? Max koma, nem beszélj félre....ha mindeképpen soványhús, akkor legalább egy kis marhafaggyút darálj mellé, hogy íze legyen. Attól lesz szaftos, igazán jó hús ízű...
Esc! Ne lopd, oda adom jó szívvel:-)
CV: ezt is listázzuk, és majd a közös hét(hónap) alatt elkészítjük!
Horasz: nálunk ez a verzió megy, plusz zsiradékot nem adunk hozzá, így is zamatos.
Tegnap próbáltam ki a hamburger buci receptet. A legjobb!!! Próbáljátok ki!
Megjegyzés küldése