2008. december 14., vasárnap

Egybensült bőrös sertés oldalas

Van az úgy, hogy az ember gyermekére rámosolyog egy szép darab husika a hűtőpultból. Ez történt most is. Egy gyönyörű oldalas volt bőrével. Ahogy megláttam, azonnal tudtam hogy ennek rossz vége lesz.

Lett is. Megettük. Kapott egy kis mézes-paprikás masszázst, és bedugtam egy sütőzacskóba.



Hozzávalók:

egy szép darab bőrös oldalas

4 ek méz

2 ek paprika krém

4-5 gerezd fokhagyma

majoranna, kakukkfű, rozmaring

só, bors, olaj



A szószhoz kikevertem a szárított fűszereket, a mézet, a paprika krémet egy kis olajjal (ha nagyon tömény, egy kis ketchup-al higíthatjuk).

A husit megmostam, beirdaltam, bedörzsöltem egy kis só-bors keverékkel.



A húst bekentem a szósszal mindenhol, és bőrös felével lefele egy sütőzacskóba csúsztattam. Öntöttem rá pár korty vizet, összekötöttem a zacskót, 3-4 helyen megböktem villával, és egy mély tepsibe raktam.

Mehet be a sütőbe, 165 c-on sütöttem az egyik oldalát 40 percig, majd óvatosan megfordítottam, és újabb 40 perc következett.


Kibontottam a zacskóból, és még pirítottam 20-25 percet, biztos ami biztos.

Mivel ezt vacsorára készítettem, ezért egy szeletke puha fehér kenyérrel és gyöngyhagymával tálaltam.

2 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid, majd nyáron leizzadjátok!

Max írta...

:-))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin