Van az úgy, hogy az ember gyermekére rámosolyog egy szép darab husika a hűtőpultból. Ez történt most is. Egy gyönyörű oldalas volt bőrével. Ahogy megláttam, azonnal tudtam hogy ennek rossz vége lesz.
Lett is. Megettük. Kapott egy kis mézes-paprikás masszázst, és bedugtam egy sütőzacskóba.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW1JRj45pjZ3-L2sBZ-3NjXZdHzd_REg-Vxex28orpD9GmTEp_mD8h0WzQbCDa59FP2yntOYX713FJjV0d1fzSCPYJUS6YGMRruo9LT72phtzaghLLMLUgJiyOIWgGzcQyFEVFM79v1TU/s200/IMG_3169.jpg)
Hozzávalók:
egy szép darab bőrös oldalas
4 ek méz
2 ek paprika krém
4-5 gerezd fokhagyma
majoranna, kakukkfű, rozmaring
só, bors, olaj
A szószhoz kikevertem a szárított fűszereket, a mézet, a paprika krémet egy kis olajjal (ha nagyon tömény, egy kis ketchup-al higíthatjuk).
A husit megmostam, beirdaltam, bedörzsöltem egy kis só-bors keverékkel.
A húst bekentem a szósszal mindenhol, és bőrös felével lefele egy sütőzacskóba csúsztattam. Öntöttem rá pár korty vizet, összekötöttem a zacskót, 3-4 helyen megböktem villával, és egy mély tepsibe raktam.
Mehet be a sütőbe, 165 c-on sütöttem az egyik oldalát 40 percig, majd óvatosan megfordítottam, és újabb 40 perc következett.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEY1cWUBmTlgKxQHXviN43dn-4n1Gum8k6SevSU22sJzse7yNHsCQ_P7_Yxvwt9ggc17TY5SUZXxbsxiZ0mWbEM7vsvmRBDm3VnaU7nSg8zz05mAOTDUkF7JfHz_MWiQf-CawBxY5Tjng/s200/IMG_3167.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEY1cWUBmTlgKxQHXviN43dn-4n1Gum8k6SevSU22sJzse7yNHsCQ_P7_Yxvwt9ggc17TY5SUZXxbsxiZ0mWbEM7vsvmRBDm3VnaU7nSg8zz05mAOTDUkF7JfHz_MWiQf-CawBxY5Tjng/s200/IMG_3167.jpg)
Kibontottam a zacskóból, és még pirítottam 20-25 percet, biztos ami biztos.
Mivel ezt vacsorára készítettem, ezért egy szeletke puha fehér kenyérrel és gyöngyhagymával tálaltam.
2 megjegyzés:
Emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid, majd nyáron leizzadjátok!
:-))
Megjegyzés küldése