Van az úgy, hogy az ember gyermekére rámosolyog egy szép darab husika a hűtőpultból. Ez történt most is. Egy gyönyörű oldalas volt bőrével. Ahogy megláttam, azonnal tudtam hogy ennek rossz vége lesz.
Lett is. Megettük. Kapott egy kis mézes-paprikás masszázst, és bedugtam egy sütőzacskóba.
Hozzávalók:
egy szép darab bőrös oldalas
4 ek méz
2 ek paprika krém
4-5 gerezd fokhagyma
majoranna, kakukkfű, rozmaring
só, bors, olaj
A szószhoz kikevertem a szárított fűszereket, a mézet, a paprika krémet egy kis olajjal (ha nagyon tömény, egy kis ketchup-al higíthatjuk).
A husit megmostam, beirdaltam, bedörzsöltem egy kis só-bors keverékkel.
A húst bekentem a szósszal mindenhol, és bőrös felével lefele egy sütőzacskóba csúsztattam. Öntöttem rá pár korty vizet, összekötöttem a zacskót, 3-4 helyen megböktem villával, és egy mély tepsibe raktam.
Mehet be a sütőbe, 165 c-on sütöttem az egyik oldalát 40 percig, majd óvatosan megfordítottam, és újabb 40 perc következett.
Kibontottam a zacskóból, és még pirítottam 20-25 percet, biztos ami biztos.
Mivel ezt vacsorára készítettem, ezért egy szeletke puha fehér kenyérrel és gyöngyhagymával tálaltam.
2 megjegyzés:
Emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid, majd nyáron leizzadjátok!
:-))
Megjegyzés küldése