2008. december 1., hétfő

Házi krémes

Ismét egy gyöngyszem Cicaanya süti gyüjteményéből. A nagy kedvenc a házi krémes. Igazából nem egy nagy kunszt, de el lehet cseszni. 
Rendesen, de Cicaanyának már hála az égnek megy. Jól megy.




Tészta:

1 csomag (500 gr-os) leveles tészta

Két darabra vágtuk, és nagyon vékonyra kinyújtottuk, a tepsi méretére (kb. 25x35 cm).  Előmelegített sütőben 180 c-on szép ropogós pirosra sütöttük. Rácson hagytuk kihűlni.



Krém:

4 tojás

30 dkg cukor

1 cs vanilíás cukor

5 púpos evőkanál liszt

1 l tej

A tojássárgáját a cukrokkal, a liszttel és kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a lisztes-tojásos keveréket finoman belecsurgatjuk, és sűrűre főzzük.

A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és apránként a forró krémet belekeverjük. Megvárjuk, hogy langyosra hűljön.

Ha kihült az egyik tésztát lerakjuk alulra, ha van torta keretet teszünk köré és megkenjük a krémmel. A felső lapot felvágjuk 12 négyzetre, és darabonként kirakjuk a tetejét. Hűvös helyen hagyjuk pihenni pár órát vagy egy éjszakát, majd az szabásminta szerint felszeljük.

Jó étvágyat!


7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Leírhatnád, hogy hogy lehet "elcseszni", hogy más is tanuljon belőle esetleg!

Névtelen írta...

Kész bűnbeesés Max ez a süti már ránézésre is. Nyam-nyam....
D. Gabi

Névtelen írta...

Kész bűnbeesés Max ez a süti már ránézésre is. Nyam-nyam....
D. Gabi

Garffyka írta...

ahhh, Max, ilyet közzétenni ... a kollegák meg nézik, hogy miért nyalogatom a képernyőt ...

Max írta...

:-))
Nagyon finom volt, csak gondoltam hátha más is ingert kap rá:-)

Névtelen írta...

Mit ingert! Hah! Egyszerűen plussz pár kilót a látványtl. Már korábban is csináltatok valamilyen krémes féleséget, nem?
D. Gabi

Max írta...

Igen volt a tiroli krémes, ezek állandó fellépők.

http://maxkonyhaja.blogspot.com/2008/09/tiroli-krmes.html

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin