Ismét egy gyöngyszem Cicaanya süti gyüjteményéből. A nagy kedvenc a házi krémes. Igazából nem egy nagy kunszt, de el lehet cseszni.
Rendesen, de Cicaanyának már hála az égnek megy. Jól megy.
Tészta:
1 csomag (500 gr-os) leveles tészta
Két darabra vágtuk, és nagyon vékonyra kinyújtottuk, a tepsi méretére (kb. 25x35 cm). Előmelegített sütőben 180 c-on szép ropogós pirosra sütöttük. Rácson hagytuk kihűlni.
Krém:
4 tojás
30 dkg cukor
1 cs vanilíás cukor
5 púpos evőkanál liszt
1 l tej
A tojássárgáját a cukrokkal, a liszttel és kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a lisztes-tojásos keveréket finoman belecsurgatjuk, és sűrűre főzzük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és apránként a forró krémet belekeverjük. Megvárjuk, hogy langyosra hűljön.
Ha kihült az egyik tésztát lerakjuk alulra, ha van torta keretet teszünk köré és megkenjük a krémmel. A felső lapot felvágjuk 12 négyzetre, és darabonként kirakjuk a tetejét. Hűvös helyen hagyjuk pihenni pár órát vagy egy éjszakát, majd az szabásminta szerint felszeljük.
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
Leírhatnád, hogy hogy lehet "elcseszni", hogy más is tanuljon belőle esetleg!
Kész bűnbeesés Max ez a süti már ránézésre is. Nyam-nyam....
D. Gabi
Kész bűnbeesés Max ez a süti már ránézésre is. Nyam-nyam....
D. Gabi
ahhh, Max, ilyet közzétenni ... a kollegák meg nézik, hogy miért nyalogatom a képernyőt ...
:-))
Nagyon finom volt, csak gondoltam hátha más is ingert kap rá:-)
Mit ingert! Hah! Egyszerűen plussz pár kilót a látványtl. Már korábban is csináltatok valamilyen krémes féleséget, nem?
D. Gabi
Igen volt a tiroli krémes, ezek állandó fellépők.
http://maxkonyhaja.blogspot.com/2008/09/tiroli-krmes.html
Megjegyzés küldése