Már megírtam a karácsonyi köszöntőmet, és nem akartam a blogra írni, de ezt nem hagyhatom lógva.
Az álom mézes aprósüti.
Cicaanya kapta a receptet az egyik Ügyfelétől, és megszavaztuk a kipróbálását, összekötve az GasztroAngyalkám kiszúrójának debütálásával.
Ilyen tésztát még nem láttam.
Már akkor puha mikor kijön a sütőből.
Isteni, meg kell osztanom az Olvasóimmal.
Cicaanya és TittyBaba kiszaggatták és kisüttöttük.

Magdi néni mézes aprósütije:
1 egész tojás
3 tojás sárgája
15 dkg porcukor
ezeket habosra keverjük.
2 dl tejföl
1 tojásnyi zsír
2,5 dl langyos méz
ezeket keverjük a tojásos keverékbe,
70 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
ezeket összekeverjük, majd minden alkatrészt összegyúrunk.
Egy kicsit lágy a tészta, de ne ijedjünk meg, jó lesz.
Hideg helyen pihentessük egy éjszakát (tehát még pont elkészíthető).
Másnap újra összegyúrjuk, 4-5 kis gombócot formálunk belőle és így is pihenetssük 1-1,5 órácskát.
2-3 mm vastagra nyújtsuk ki, és mintázzuk meg a kiszúrókkal.
Előmelegített sütőben 150 c-on 5-6 perc alatt süssük/szárítsuk meg. Akkor jó ha az alja már egy kicsit sötétetebb, de a teteje még puha.
Dekor máz:
1 tojás fehérje
15 dkg porcukor
ezeket habosra keverjük így hidegen, és nyomózsákkal díszitjük.
A felső képen a GasztroAngyalkámtól kapott fenyőforma látható, ez egy dupla sorozat (2x10 db.
A bedíszített verziórol késöbb teszek fel képet.
1 megjegyzés:
Szia Max!
Most készítem a mézesedet, bekevertem a tésztát, tényleg elég lágy. Valóban jó lesz holnapra?
Kellemes Ünnepeket!
Maimoni
Megjegyzés küldése