2008. december 22., hétfő

Az álom mézes aprósütemény

Már megírtam a karácsonyi köszöntőmet, és nem akartam a blogra írni, de ezt nem hagyhatom lógva.
Az álom mézes aprósüti. 
Cicaanya kapta a receptet az egyik Ügyfelétől, és megszavaztuk a kipróbálását, összekötve az GasztroAngyalkám kiszúrójának debütálásával.

Ilyen tésztát még nem láttam.
 
Már akkor puha mikor kijön a sütőből.
 
Isteni, meg kell osztanom az Olvasóimmal.

Cicaanya és TittyBaba kiszaggatták és kisüttöttük.



Magdi néni mézes aprósütije:

1 egész tojás
3 tojás sárgája
15 dkg porcukor

ezeket habosra keverjük.

2 dl tejföl
1 tojásnyi zsír
2,5 dl langyos méz

ezeket keverjük a tojásos keverékbe,


70 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna

ezeket összekeverjük, majd minden alkatrészt összegyúrunk.
Egy kicsit lágy a tészta, de ne ijedjünk meg, jó lesz.




Hideg helyen pihentessük egy éjszakát (tehát még pont elkészíthető). 
Másnap újra összegyúrjuk, 4-5 kis gombócot formálunk belőle és így is pihenetssük 1-1,5 órácskát.

2-3 mm vastagra nyújtsuk ki, és mintázzuk meg a kiszúrókkal.

Előmelegített sütőben 150 c-on 5-6 perc alatt süssük/szárítsuk meg. Akkor jó ha az alja már egy kicsit sötétetebb, de a teteje még puha. 



Dekor máz:

1 tojás fehérje
15 dkg porcukor

ezeket habosra keverjük így hidegen, és nyomózsákkal díszitjük. 

A felső képen a GasztroAngyalkámtól kapott fenyőforma látható, ez egy dupla sorozat (2x10 db.

A bedíszített verziórol késöbb teszek fel képet.

1 megjegyzés:

Maimoni írta...

Szia Max!

Most készítem a mézesedet, bekevertem a tésztát, tényleg elég lágy. Valóban jó lesz holnapra?

Kellemes Ünnepeket!

Maimoni

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin