Az idei ünnepi menű frissen elkészítős lesz, ezért majd csak utólagosan fogom postolni. Viszont itt az ünnepre szánt kenyerünk.
Nem a hagyományos vekni lesz, hanem egy csodás fonott rudacska.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1xJpUsSonzf6wdsGmBNngdG0YyPcVRoQGPM2siy2H7D5lYDH7i-gjpE59jnZkLZgGmhgZSFYBqhMTcfgZqgMJwrtptbr1sspD2W2aamC_QzYE0BJ0y3Fepn0tLZ5dKmEn9GaijzQiPWQ/s200/K%C3%A9p+064.jpg)
Az alapja egy adag öregtésztás kenyér tészta.
A gépbe összeraktuk a tésztát, öregtészta bele, dagasztás, kelesztés, öregtészta ki. Két részre szedtük, kinyújtottuk.
Széles csíkokat vágtunk, annak az egyik végénél pár centit elhagyva, a maradék részt három csíkra vágtuk, majd 3-as fonással megfontuk (Cicaanya). A végeit összenyomtuk, megkentük hideg vizes ecsettel, majd kelesztettük.
45 perc pihenő után újabb ecsetelés, majd 170 c-on sütés szép pirosra. Mikor kivettük a sütőből, akkor is megkentük a vizes ecsettel.
Elegáns, ünnepi terítékhez illő fonott kenyérkéket kaptunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése