2008. december 23., kedd

Az ünnepi kenyér

Az idei ünnepi menű frissen elkészítős lesz, ezért majd csak utólagosan fogom postolni. Viszont itt az ünnepre szánt kenyerünk.
Nem a hagyományos vekni lesz, hanem egy csodás fonott rudacska.


Az alapja egy adag öregtésztás kenyér tészta.

A gépbe összeraktuk a tésztát, öregtészta bele, dagasztás, kelesztés, öregtészta ki. Két részre szedtük, kinyújtottuk.



Széles csíkokat vágtunk, annak az egyik végénél pár centit elhagyva, a maradék részt három csíkra vágtuk, majd 3-as fonással megfontuk (Cicaanya). A végeit összenyomtuk, megkentük hideg vizes ecsettel, majd kelesztettük.



45 perc pihenő után újabb ecsetelés, majd 170 c-on sütés szép pirosra. Mikor kivettük a sütőből, akkor is megkentük a vizes ecsettel.


Elegáns, ünnepi terítékhez illő fonott kenyérkéket kaptunk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin