2008. december 26., péntek

Lazacfilé kapros tejszínes rákraguval

Mikor az országban erre-arra járunk, és olyan üzletbe vetődünk, ahol nekünk tetsző dolgot látunk, azt megvesszük. így történt a karácsinyi lazaccal is. Összel találtunk rá erre a csodás lazacfilére, amit meg is vettünk, zsupsz bele a hűtőtáskába, hazahoztuk, megtisztítottuk, adagoltuk és fagyasztottuk.
Időben kivettem, kiméletesen felolvasztottam.
Frissen kell készíteni, de pár perc alatt megvan.


Hozzávalók:

lazacfilé

koktélrák (fagyasztott, felolvasztva)

1/2 citrom

1 ek aprított kaporzöldje

főzőtejszin

vaj, olívaolaj

só, bors, halfűszer



A halat finoman borsozom és fűszerezem. Serpenyőben vaj és olívaolaj keverékét hevítem, és a kellően forró zsiradékba teszem a halat, bőrével lefelé. Ha nem elég forró a zsiradék, akkor letapad a bőre!
A bőrös felén sütöm 3-4 percet, majd átfordítom, ekkor sózom, de itt már elég 2-3 perc is a sütéshez. Ha tovább sütöm, akkor kiszárad és szétesik.
Lapátkanállal kiveszem a halat, és a visszamaradt zsiradékon megfuttatom a rákot. (előfőzött, tisztított, így igazából csak át kell melegednie)
Ráfacsarok egy kis citromlét, ennek a sava feloldja a serpenyőben maradt pörzsanyagot. Bele teszem a kaprot átforgatom, és felöntöm tejszínnel. Annyi idő kell csak, hogy összeforrjanak.

Köretnek rizs, burgonya krokett ajánlható. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor tegyük a halat egy tálba, és öntsük le a szósszal, így nem tud kiszáradni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin