Azt gondolom hogy valamiért a pulykahús méltánytalanul a háttérbe szorult. Még a pulykamell úgy ahogy, de a szárny és a comb szinte teljesen kiszorult a húspultokból. Pedig isteni dolgokat lehet belőle csinálni. Íme most egy combfiléből készült ragu.
Hozzávalók:
70 dkg pulyka felső combfilé
1 kaliforniai paprika
1/2 doboz kukorica konzerv
1 tv paprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl száraz fehérbor
1-1,5 dl főző tejszín
1 tk provanszi fűszerkeverék
1 mk pirospaprika
só, bors,
a tálaláshoz kifőtt tészta (most farfalle)
Kevés zsiradékon (liba, kacsazsír) a hagymát megfonnyasztom, és a nagyobb kockákra vágott pulykacombot fehéredésig pirítom. Ha lepirult, ráöntöm a bort, átforgatom, és addig párolom, míg elfő róla a bor.
Sózom, borsozom és megszórom pirospaprikával. Felengedem egy kevés vízzel, rászórom a fűszerkeveréket és mint egy pörköltet, lassú tűzön félpuhára főzöm.
Közben a kukoricát lecsepegtetem, a paprikákat felkockázom. Megnézem a husit, és ha már félig megpuhult, akkor ráteszem a zöldségeket és azokkal főzöm lassú tűzön puhára.
Megkóstolom, ha kell még ízesítem és felengedem a tejszínnel. Összeforralom és már tálalhatom is.
3 megjegyzés:
A lefilèzett csonttal kit csinàlsz?
Készülhet belőle leves/ alap lé vagy mártás, bár kapható filé a szaküzletekben /ez is abból készült/.
Köszönöm a gyors vàlaszt, màr bele is dobtam a levesbe.
Megjegyzés küldése