Mákos gubát enne az Aprónép. Semmi akadálya, csak nincs itthon kifli.
Mert abból szoktuk csinálni.
Hát akkor csináljunk guba rudat.
Csináljunk.
Csináltunk.
Az lett a vége hogy még egy adagot kellett csinálni, mert ezt megették szendónak.
Alaptészta az öregtésztás fehérkenyér tésztám. Elkészítettem a tésztát, megdagasztattam a kenyérsütőgéppel, kivettem belőle egy adag öregtésztát.
A maradékot ketté veszem, kinyújtom kb egy centi vastagra, és felvágom két ujjnyi csíkokra. kelesztem, majd 175 c-on szép pirosra sütöm.
Rácson kihűtöttem, majd az eltünt darabok helyett csináltam még egy adagot. Pár napig szikkasztottam, majd készítettem belőle egy adag mákos gubát.
6 megjegyzés:
Meghiszem azt, hogy megették csak úgy! :)) Nagyon kívánatosak!
Türelmes az aprónéped...! Az enyémek nem vártak volna pár napot arra a szikkasztásra...
De jó dóógotok van, nálatok még a guba is öregtésztásból készül:) Én azt az egy kenyérfélét nem szoktam cifrázni.
Limara: azóta már 3x kellett ilyet sütnöm, nagyon bejön nekik
Maimoni: eldugtam és azért sikerült megmenteni, az aprónép 18 és 15 évesek.-)
Kata: tudod gazdasági világválság van, agggyuk meg a módját:-)
Ügyesen eldughattad, hogy maradt mákos gubának is:-), még a frissen sült illatot is érezni a képeken.
Huhh ne is mond, azóta is listás termék.
Megjegyzés küldése