2008. december 9., kedd

Guba rúd öregtésztával

Mákos gubát enne az Aprónép. Semmi akadálya, csak nincs itthon kifli. 
Mert abból szoktuk csinálni. 
Hát akkor csináljunk guba rudat. 
Csináljunk. 
Csináltunk. 
Az lett a vége hogy még egy adagot kellett csinálni, mert ezt megették szendónak.



Alaptészta az öregtésztás fehérkenyér tésztám. Elkészítettem a tésztát, megdagasztattam a kenyérsütőgéppel, kivettem belőle egy adag öregtésztát.



A maradékot ketté veszem, kinyújtom kb egy centi vastagra, és felvágom két ujjnyi csíkokra. kelesztem, majd 175 c-on szép pirosra sütöm.



Rácson kihűtöttem, majd az eltünt darabok helyett csináltam még egy adagot. Pár napig szikkasztottam, majd készítettem belőle egy adag mákos gubát.


6 megjegyzés:

Limara írta...

Meghiszem azt, hogy megették csak úgy! :)) Nagyon kívánatosak!

Maimoni írta...

Türelmes az aprónéped...! Az enyémek nem vártak volna pár napot arra a szikkasztásra...

Kata írta...

De jó dóógotok van, nálatok még a guba is öregtésztásból készül:) Én azt az egy kenyérfélét nem szoktam cifrázni.

Max írta...

Limara: azóta már 3x kellett ilyet sütnöm, nagyon bejön nekik

Maimoni: eldugtam és azért sikerült megmenteni, az aprónép 18 és 15 évesek.-)

Kata: tudod gazdasági világválság van, agggyuk meg a módját:-)

Garffyka írta...

Ügyesen eldughattad, hogy maradt mákos gubának is:-), még a frissen sült illatot is érezni a képeken.

Max írta...

Huhh ne is mond, azóta is listás termék.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin