2008. december 11., csütörtök

Golyók átírva

Természetesen hozzám is elért a golyó készítési mánia. Gasztro ajándék, és mellé nagyon finom.

Nem szeretném a Kollégák által megénekelt zserbó gombócot újra taglalni, inkább csak annyit hogy nem sikerült becsokiznom, a csenőmanók nagyon rajzottak a környéken, így csak keserű kakaóporban hengergettem meg, és úgy tettem kapszliba.



De mi is rejtőzik a fehér burok alatt?

Hát ez az Eszterházy-ra hajazó átirat lenne. Mindenki ismeri az Eszterházy tortát. Diós tészta, krém és fondant bevonattal.

Íme a golyó változat:

20 dkg darált dió

8-10 dkg fehér csoki (boci vagy tibi)

2-3 ek cukor vagy méz

6-8 dkg vaj

8-10 dkg keksz morzsa 

2 ek dió likőr vagy rum

porcukor a hempergetéshez



A darált diót összekeverem a morzsával, a dió likőrrel és a cukorral. A vajat és a csokit megolvasztom, és bele keverem a masszába. Összegyúrom, ha kell akkor korrigálom a masszát. Hideg helyre teszem 1/2-1 órára, és csak utána gombócolom ki. Ismét hűtés, majd 1-2 óra múlva meghempergetem a porcukorban, és betöltöm a kapszliba.

Ha ajándékba szánjuk, mindenképpen zárható helyen tároljuk.



1 megjegyzés:

Garffyka írta...

és ez esetben a zárható helyen tárolás nem = jól záró fémdobozzal, mert azt bizony már Manó is megtanulta kinyitni :-))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin