Természetesen hozzám is elért a golyó készítési mánia. Gasztro ajándék, és mellé nagyon finom.
Nem szeretném a Kollégák által megénekelt zserbó gombócot újra taglalni, inkább csak annyit hogy nem sikerült becsokiznom, a csenőmanók nagyon rajzottak a környéken, így csak keserű kakaóporban hengergettem meg, és úgy tettem kapszliba.
De mi is rejtőzik a fehér burok alatt?
Hát ez az Eszterházy-ra hajazó átirat lenne. Mindenki ismeri az Eszterházy tortát. Diós tészta, krém és fondant bevonattal.
Íme a golyó változat:
20 dkg darált dió
8-10 dkg fehér csoki (boci vagy tibi)
2-3 ek cukor vagy méz
6-8 dkg vaj
8-10 dkg keksz morzsa
2 ek dió likőr vagy rum
porcukor a hempergetéshez
A darált diót összekeverem a morzsával, a dió likőrrel és a cukorral. A vajat és a csokit megolvasztom, és bele keverem a masszába. Összegyúrom, ha kell akkor korrigálom a masszát. Hideg helyre teszem 1/2-1 órára, és csak utána gombócolom ki. Ismét hűtés, majd 1-2 óra múlva meghempergetem a porcukorban, és betöltöm a kapszliba.
Ha ajándékba szánjuk, mindenképpen zárható helyen tároljuk.
1 megjegyzés:
és ez esetben a zárható helyen tárolás nem = jól záró fémdobozzal, mert azt bizony már Manó is megtanulta kinyitni :-))
Megjegyzés küldése