A nagy készülődésben enni azért kell. Ilyenkor jönnek elő a gyors, egyszerű falatok, amik nem veszik el az értékes időt.
Van nálunk ez a forn...i-re hasonlitó gyorsvacsora. Igazából nincs neve, csak azt szokták mondani, hogy olyan virslis bigyót csinálj apa légyszike.
Na ebből lett a virslis hajó.
Hozzávalók:
egy adag öregtésztás kenyértészta (1,2 kg-nyi)
8 pár jó minőségű (juhbeles/roppanós)virsli
1 tubus krémsajt
3-4 ek ketchup
15 dkg reszelt sajt.
Előkészítettem a tésztát (beleraktam az öregtésztát, dagasztás, kelesztés, és kivettem belőle egy adag öregtésztát), ketté vettem, kinyújtottam. A virsliket félbe vágtam, így kaptam 32 db virslit.
A tésztát felvágtam 16 egyforma, kb. 4 centi széles csíkra, aminek a közepém a kés végével vágtam egy sávot.
Ezt egy kicsit széthúztam, és kentem bele a krémsajtból, amit a ketchuppal kikevertem. Ebbe fektettem bele a virslit, megszórtam reszelt sajttal, és meleg helyen kelesztettem 35-40 percet.
Sütőben 180 c-on kb 18-20 perc alatt sütöttem szép pirosra.
1 megjegyzés:
Biztos,hogy ezerszer jobb mint a F...!!!
Kiakadok mikor valaki dícsérni meri,egyszer kóstoltam melegen még lemegy-aztán köveket érzel a hasadban,hidegen még egyszer próbálkoztam de inkább úgy döntöttem,maradjanak meg a fogaim.
Különben egy a F..-nál dolgozó fickó mesélte,hogy egyáltalán nem használnak lisztet,hanem valami előre csomagolt kutyvalékot,hát köszi szépen...
inkább a jó kis hazai:-)
Nóri
Megjegyzés küldése