2008. december 20., szombat

Virslis hajó

A nagy készülődésben enni azért kell. Ilyenkor jönnek elő a gyors, egyszerű falatok, amik nem veszik el az értékes időt. 
Van nálunk ez a forn...i-re hasonlitó gyorsvacsora. Igazából nincs neve, csak azt szokták mondani, hogy olyan virslis bigyót csinálj apa légyszike.

Na ebből lett a virslis hajó.


Hozzávalók:

egy adag öregtésztás kenyértészta (1,2 kg-nyi)

8 pár jó minőségű (juhbeles/roppanós)virsli

1 tubus krémsajt

3-4 ek ketchup

15 dkg reszelt sajt.Előkészítettem a tésztát (beleraktam az öregtésztát, dagasztás, kelesztés, és kivettem belőle egy adag öregtésztát), ketté vettem, kinyújtottam. A virsliket félbe vágtam, így kaptam 32 db virslit.
A tésztát felvágtam 16 egyforma, kb. 4 centi széles csíkra, aminek a közepém a kés végével vágtam egy sávot.


Ezt egy kicsit széthúztam, és kentem bele a krémsajtból, amit a ketchuppal kikevertem. Ebbe fektettem bele a virslit, megszórtam reszelt sajttal, és meleg helyen kelesztettem 35-40 percet.Sütőben 180 c-on kb 18-20 perc alatt sütöttem szép pirosra.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Biztos,hogy ezerszer jobb mint a F...!!!
Kiakadok mikor valaki dícsérni meri,egyszer kóstoltam melegen még lemegy-aztán köveket érzel a hasadban,hidegen még egyszer próbálkoztam de inkább úgy döntöttem,maradjanak meg a fogaim.

Különben egy a F..-nál dolgozó fickó mesélte,hogy egyáltalán nem használnak lisztet,hanem valami előre csomagolt kutyvalékot,hát köszi szépen...

inkább a jó kis hazai:-)

Nóri

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin