A konyha egyik misztifikált szereplője. Ettem már olyat ami szét esett, de olyat is amivel akár személyi sérülést is lehetne okozni.
Talán a pihentetési időn, vagy az alkatrészek minőségén múlik a dolog, de ez most jól sikerült. Egy kicsit a túróval játszottam, de legközelebb még bátrabb leszek.
Hozzávalók, kb 36 db-hoz:
50 dkg félzsírós tehén túró
3 db tojás
1 csipet só
10-12 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
1 mk vanília kivonat és ha van otthon
pár csepp citrom vagy narancs olaj
A bevonathoz: egy adag pirított morzsa
Az önetethez tejföl és porcukor
A túrót villával összetöröm, bele a citromhéjat, a sót, a vanília kivonatot, és az olajakat. Egyesével ütöm bele a tojásokat, és alaposan kikeverem. Jöhet bele a dara, de először csak 10 dkg-ot, és ha még kívánja, akkor a maradék 2 dkg.
Lefóliázom, és 2-3 órát hagyom pihenni.
Lobogó sós vízben kb 10 percet főzöm, és utána lecsepegtetem, és a pirított morzsában hengergetem.
A citrusos íz nem volt annyira jelen ahogy szerettem volna, ezen még módosítok legközelebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése