2008. december 8., hétfő

Túró gombóc

A konyha egyik misztifikált szereplője. Ettem már olyat ami szét esett, de olyat is amivel akár személyi sérülést is lehetne okozni.

Talán a pihentetési időn, vagy az alkatrészek minőségén múlik a dolog, de ez most jól sikerült. Egy kicsit a túróval játszottam, de legközelebb még bátrabb leszek.


Hozzávalók, kb 36 db-hoz:

50 dkg félzsírós tehén túró

3 db tojás

1 csipet só

10-12 dkg búzadara

1 citrom reszelt héja

1 mk vanília kivonat és ha van otthon

pár csepp citrom vagy narancs olaj

A bevonathoz: egy adag pirított morzsa

Az önetethez tejföl és porcukor





A túrót villával összetöröm, bele a citromhéjat, a sót, a vanília kivonatot, és az olajakat. Egyesével ütöm bele a tojásokat, és alaposan kikeverem. Jöhet bele a dara, de először csak 10 dkg-ot, és ha még kívánja, akkor a maradék 2 dkg.
Lefóliázom, és 2-3 órát hagyom pihenni. 

Lobogó sós vízben kb 10 percet főzöm, és utána lecsepegtetem, és a pirított morzsában hengergetem.

A citrusos íz nem volt annyira jelen ahogy szerettem volna, ezen még módosítok legközelebb.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin