Azért nehéz, mert azt kérte, hogy irodalmi műből merítsünk ihletet.
Bevallom az elmúlt 3-4 hónapban azon kívül hogy elfogyasztottam pár Ken Follet és Peter Sheldon könyvet, csak gasztronómiai könyvet olvasgattam, tanulmányoztam. Most a kutatásnak, keresésnek áldozom az időmet.
De mivel ezekből aztán lehet iheletet meríteni, úgy gondoltam megosztom ezt a kedves Olvasókkal.
Nem olvasási sorban írom be, hanem ahogy eszembe jutnak.
Ez egy újvidéki recept gyüjtemény amit N. küldött nekem még tavasszal. nagyon szép dolgokat találtam benne.
A híres séf életrajzi regénye, tanulságos és nagyon érdekes.
Mentorom, Mesterem könyvei, melyeket dedikálva kaptam, szülőföldem gasztro történelmét mutatja be. JancsiBá a híres Halász Zoltánnak, (akit a Kollégáim sokat emlegetnek,) az unoka öccse. Az alma és a fa tipikus esete.
Három ételrajongó TOP20-as összeállítása a 90-es évekből. Hmm tanulságos. Próbálom kideríteni hogy az ebben szereplő tulajdonosok, chefek és éttermek ma hol tartanak.
Szintén ismerem a Chef Urat személyesen, és a mostani életem, lakóhelyem gasztro iránytűje ez a könyv.
Ha tehetem évente egyszer elolvasom, és próbálom átélni a történeteket.
Ezek a könyvek vannak most a kezem ügyében, és ezekbe merülök el. Van még mellette pár köteg szakmai újság és prospektus, hiszen közben készülni kell a következő szezonra is.
4 megjegyzés:
Szevasz Földi!
Valamelyik étteremben dolgozol errefelé? Megkóstolnám a főztödet, úgyis mindig gondban vagyunk, hova menjünk enni... Szóval, adhatnál egy jó tippet! :))
Szia!
Nem szakács vagyok, hanem fagylalt készítéssel foglalkozom:-)
Katt baloldalt a kreatív blogger alatti képre!
Óóóóóóóóóóó, a Brinatanya???
Rengetegszer bicikliztünk arra, a gyerekek ettek is ott fagyit. Én, persze, bizonyára fogyókúráztam...:((
Bringatanya, helyesebben.
Megjegyzés küldése