2008. december 5., péntek

Zöldséges-tejszínes pulykaragu pillangó tésztával

Azt gondolom hogy valamiért a pulykahús méltánytalanul a háttérbe szorult. Még a pulykamell úgy ahogy, de a szárny és a comb szinte teljesen kiszorult a húspultokból. Pedig isteni dolgokat lehet belőle csinálni. Íme most egy combfiléből készült ragu.


Hozzávalók:

70 dkg pulyka felső combfilé

1 kaliforniai paprika

1/2 doboz kukorica konzerv

1 tv paprika

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1-1,5 dl száraz fehérbor

1-1,5 dl főző tejszín

1 tk provanszi fűszerkeverék

1 mk pirospaprika

só, bors, 

a tálaláshoz kifőtt tészta (most farfalle)



Kevés zsiradékon (liba, kacsazsír) a hagymát megfonnyasztom, és a nagyobb kockákra vágott pulykacombot fehéredésig pirítom. Ha lepirult, ráöntöm a bort, átforgatom, és addig párolom, míg elfő róla a bor.

Sózom, borsozom és megszórom pirospaprikával. Felengedem egy kevés vízzel, rászórom a fűszerkeveréket és mint egy pörköltet, lassú tűzön félpuhára főzöm.

Közben a kukoricát lecsepegtetem, a paprikákat felkockázom. Megnézem a husit, és ha már félig megpuhult, akkor ráteszem a zöldségeket és azokkal főzöm lassú tűzön puhára.

Megkóstolom, ha kell még ízesítem és felengedem a tejszínnel. Összeforralom és már tálalhatom is.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

A lefilèzett csonttal kit csinàlsz?

Max írta...

Készülhet belőle leves/ alap lé vagy mártás, bár kapható filé a szaküzletekben /ez is abból készült/.

Névtelen írta...

Köszönöm a gyors vàlaszt, màr bele is dobtam a levesbe.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin