2009. március 21., szombat

Mártogatósok az MP4-re (MP4.5)

"étteremátalakítás" /miner help/

Így a végére maradtak, de nem azért mert nem sikerültek, hanem mert egy felsorolásban a végén is kell lenni valaminek. Mártogatósok/dip-ek, amiket készítettem. négy féle készült, az almás-sonkást és a húspástétomosat nem írom be, mert nem voltam elégedett a végeredménnyel, módosítani fogom, és ha már jónak értékelem őket akkor jöhetnek publikációra.


A legnagyobb sikert aratott a kolbászos.

Hozzávalók:

10-12 dkg parasztkolbász (lehetőleg a puha fajta, ne a padláson szikkasztott, kemény fajta)

1-2 tubus natúr krémsajt

2-3 ek tejföl

só, bors, fűszerpaprika, olívaolaj

A kolbászt meghámozom, és felaprítom. Késes darálóban a krémsajttal, több fordulóban összedolgozom. Egy keverőtálkába összekeverem egy villával, picit fűszerezem, öntök rá olajat és a tejföllel lazítom. Annyira legyen krémes, hogy fojós legyen, de a kanálon megálljon. Így lesz jó az állaga, és lehet mártogatni. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe teszem hogy érjenek össze az ízek.



Mozzarellás-paradicsomos: közeli kép nem készült róla, itt a sorban felül van a tálkában. Ízében a bazsalikomos-mozzarellás-paradicsomos olasz antipastit próbálta megidézni.

Hozzávalók:

1 cs mozzarella (20-25 dkg, mérettől függően)

2-3 szem szép, illatos paradicsom

5-6 levél bazsalikom, vagy 1-1,5 tk szárított

2-3 ek joghurt

só, bors, olívaolaj



A mozzarellát lecsepegtetem, majd felaprítom a késes darálóban, annyira hogy olyan morzsás legyen. Kikeverem a joghurttal, egy kis olajjal és fűszerezem. A bazsalikomot összeaprítom, belekeverem, ha szárított, akkor pedig belemorzsolom. A paradicsomot meghámozom, kivágom a magját, felkockázom és belekeverem a mártásba. Ezt is elteszem érni, de a tetejére öntök egy kis olívaolajat.

Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

Garffyka írta...

A kolbászos vitte a prímet, de nekem a húspástétomos is úgy ízlett, ahogy volt ... falatonként egy kis édes-csípős chiliszósszal ... hmmm, finom-édes-csípős emlékek :-))
A kolbászost biztos elkészítem, Manó már reklamálta a Max bácsi küldötte mártogatósokat :-)

trinity írta...

Újra végigenném az egészet:)))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin