2010. február 28., vasárnap

Ez őrület, avagy ételek álarcban (VKF!32./2.)

Mikor Praktikák Móni kiírta a VKF! (VigyázzKészFőzz!!) 32. fordulóját, sok-sok emlék ugrott be.
Szerepel közte saját termés is, amit személyesen megkóstoltam, vagy olyan amit láttam fogyasztás közben.
Aztán gondoltam, ha megmutatni nem is tudom, de talán érdekel valakit, ha elmesélem.

Tejfölös eper


Kezdeném az általam készített és kóstolt verziókkal:

- Tejföl és eper. Ez volt az egyik olyan receptem, amivel, első hallásra sokkot tudtam az emberekben előhozni. Valahogy a tejföl a sós ételekhez van besorolva, és csak akkor bújik elő az édes verziója, mikor elkezdem sorolni, hogy túrógombóchoz és a túrós tésztához is cukrozzák a tejfölt.

- Vanília fagylalt, só és olívaolaj. Ez még erősebb ellenhatást váltott ki. Utána pedig zajosabb sikert. Ízorgia, ezekkel a szavakkal jellemezték azok akik kóstolták.

 18+ Vanília fagylalt, olívaolaj és tengeri só



- Dinnye, olíva olaj és só. Erről nem készült post, mert késő este történt, egy Baráti találkozó keretein belül. Megosztotta a Társaságot, de azok akiknél bejött, megpróbálták még egy kis sós (telemea) sajttal is turbózni.
Szintén ízorgia.

- Szusi édesre (magyarra) fordítva. Zajos sikert aratott egy Baráti találkán. Azóta már visszaköszönt külföldi blogokon is, és Chef Viki is sokat emlegeti.



 
A szusi magyarul


 Hát ezek volnának az általam elkövetett, a megszokottól (nagyon) eltérő megoldások. 

Következnek a megkóstolt Álarcosok:

- Tej & kóla: bizarr szín, viszont finom volt, igaz becsukott szemmel kóstoltam

- Zsíros kenyér & porcukor : érdekes volt, de nem szoktam rá

- Bableves&kifőtt tészta: egy időben Apuval úgy ettük a bablevest, hogy a másodiknak szánt, (meztelen) tésztát bele tettük a levesbe. Tartalmas étel kerekedett belőle, és utána nem is kértünk semmit, és kenyér sem kellett a leveshez

És akkor azok amiket csak láttam vagy hallottam:

- Húsleves & tejföl: egyszer egy hisztis Szöszkének kellett, aztán soha többet. Hála az égnek:-)) 

- Francia krémes & hagyma: na ez egy örök vizuális élmény maradt. Brrrr.

- Sós kifli & ecetes savanyúság leve: nyilván gyomorsav gondjai voltak az Illetőnek, mert ezt reggelizte, hetente többször is. Igaz hogy mellé lement egy csavaros, 2 dkg-ás és pár korty (dl) házi rettenet olaszrizling.

Nos ennyi jutott eszembe.

Max

7 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

A fagyid meg a sushid nagyon tetszik! A tejfölös eper meg már-már hagyományosnak számít. De amiket utána soroltál, hát vannak köztük brrrrr dolgok.
Viszont az olaszok simán raknak tésztát a balevesbe, ez se annyira döbbentett meg.

Max írta...

Ági: voltak érdekes reakciók, ott is, ahol azt gondolod hogy elmegy. Pl. a tejfölös eper nagy küzdelem volt, a forgatásra is úgy "loptam be".

Chef Viki írta...

Tejföl és eper, isteni! Meg J.O. fagyija is, uramatyám!

Jaj, meg az ungarische szusi! Fúúúúú :-))

Tejföl és húsleves :-DDD De megkapta, megkóstolta!

BeckZsu írta...

A tejfölös eper a kedvenceim közé tartozik, alig várom, hogy eperszezon legyen!
Nálunk a vajas kenyér ment kristálycukorral :)
A sós kiflihez régen mindig zacskós (bolti) kakaót ittam.

Max írta...

Sós kifli vagy rúd, perec és kakaó. Igaz, és milyen fincsi volt, főleg abban a reggelizőben, ahol helyben főzték a kakaót:-))

Garffyka írta...

Tejfölös eper és olivás sós vanília fagyi eszméletlenül finomak!

Vajaskenyéren jófajta házi szilvalekvár, erre paszulyos zakuszka, házi paprikás kolbász, sajt. Mmmmmmennyei volt :)

Ariaden írta...

Fahéjak kürtőskalács téliszalámival, savanyú uborkával. :D Nincs is jobb nála, igaz ehhez egy hétig kell napi 16 órában kürtőskalácsot sütni, mire az ember rájön, hogy az bármivel ehető! :D

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin