2010. február 14., vasárnap

Torkos csütörtök 2010

Programajánló:  

Torkos Csütörtök 2010

2010-ben, a Torkos Csütörtök napján, azaz február 18-án a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak.

De mi is a Torkos Csütörtök?

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a Farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a Húshagyó Kedd, a Hamvazó Szerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a Hamvazó Szerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő Hamvazó Szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.






Használja ki ezt a lehetőséget, és torkoskodjon a több mint 1.200 vendéglő bármelyikében, amelyek február 18-án 50%-os kedvezményt biztosítanak teljes étel- és italkínálatukból, helyben fogyasztás esetén.



Balatoni és Vidéki éttermek listája

A korábbi évek tapasztalata alapján érdemes lesz a kiszemelt éttermekben előre telefonon, vagy e-mailben helyet foglalni!



Étterem kereső, térképpel, régiónként.

Info: innen.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin