Sokban különbözik a pörkölttől. Nincs hozzáadott zsiradék, és a hagymát sem pirítják le külön, hanem rétegenként bele rakják közé.
A májat és a fűszerpaprikát csak a végén adják hozzá.
Hozzávalók: köröm, csülök, kövér hús, fül, máj, vörös és fokhagyma,
tv paprika, paradicsom, só, bors, kömény, fűszerpaprika.
A csülköt kicsontozzuk, a körmöt és a csülökcsontot elfűrészeljük,
a húsokat felkockázzuk, a fület csíkokra vágjuk.
Mennyisége miatt bográcsban raktuk össze, alulra a csontosat, arra hús, hagyma és fűszer réteg,
Rétegezve összerakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Nagy lángon, rázogatva felforraljuk, és két órát főzzük.
Egy kicsit sok lett a mennyiség, ezért vettünk ki egy edénybe, és azt külön főztük be.
A májat és a paprikát a végén adjuk hozzá.
Amikor megfőtt, szét osztjuk tálakba, edényekbe.
Fagyasztható, csak amikor kivesszük, akkor fel kell forralni.
Ehetjük frissiben, sós vízben főtt burgonyával, fehér kenyérrel, és házi savanyúsággal,
vagy ehetjük, kihűtve, ezt hívják hideg paprikásnak, hasonló mint a kocsonya.
Jó étvágyat hozzá!
Max
6 megjegyzés:
Vagy hidegen, így van!
Döbbenetesen finom élmény!!!
Na most meg jól megkívántam... Kellett ez nekem...
:-)
Én inkább melegen kérnék, finom puha friss kenyérrel és házi savanyával.
Abban a jó sűrű szaftban milyen jól lehet tunkolni. Jaj összeszaladt a nyál a számban.
Nekem hidegen mintha nem menne le a torkomon, igaz a kocsonyaert sm vagyok ugy oda. Megmutatom BB-nek, lassa mik vannak!
Megmutattam BB-nek. Recept lementve, ki lesz probalva. Nalunk ilyet nem keszitenek, ne ismerik, de fejbe osszerakta es egybol megehezett. :)
Az ám, hidegen! Puha fehér kenyérrel.
Dóri ha kéred, felforralom.
Esc: idézet tőlem, sok mindent nem láttál még! És sok mindent nem is ettél még. Itt az ideje hogy elkezd.
Szia!
Én délalföldi vagyok és nálunk bizony szokott télen hideg paprikás készülni. Szerintem finomabb, mint a kocsonya, ízesebb! :) Örülök, hogy megfőzted... :)
Üdv. Judit
Megjegyzés küldése