2010. február 9., kedd

Melegszendvics kicsit másképpen

A legújabb kedvenc melegszendvicse a családnak.
Segítségül kell hívni hozzá a muffin sütőt, de megéri. Mehet bele minden ami maradék, és kíválóan elrejthető benne a száradó (szendvics) kenyér.



Hozzávalók:

- 12 szelet toast kenyér
- vaj/margarin
- 6 szelet sonka
- 24 kis cikk camambert sajt (2 db 12,5 dkg-os)
- 2 tojás
- 1,5-2 dl főzőtejszín
- só, bors, kakukkfű, tárkony




A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, a muffinformát kenjük ki egy kis olajjal. A kenyerek mindkét oldalát megvajazzuk, és a muffinformára terítjük. A meleg sütőbe tesszük pár percre, ez alatt a kenyér meglágyul a vajtól, és belesüllyed a formába.

 

Ha kell egy kicsit igazgassuk el, és tegyük bele a félbe tépett sonka szeleteket.

  

Tegyünk mellé két-két sajt szeletet, a tojást verjük fel 
egy kicsit a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük.

  

A keveréket finoman csorgassuk bele a kenyérrel bélelt formába, 
és a meleg sütőben 4-5 perc alatt, szép pirosra sütjük. 

  

Tehetünk bele félkemény sajtot, és bármilyen szalámit, kukoricát, vagy zöldség keveréket,  
de egy kis tonhallal és pár kocka paradicsommal is isteni.

 

Készíthetjük party falatnak (tapas), de nagyon sikeres egy gyerekzsúron is. 
Akkor készítsük egy kicsit színesebbre, és díszítsük meg.

Jó étvágyat hozzá!

Max

3 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Gondolom elmegy egy "csoro" sajttal, nalunk nem meno ez a "nemes"!
Jo otlet. Kiprobalom!

Chef Viki írta...

Mekkora ötlet!

Szerintem csóró sajttal is finom lehet :-)

Lori írta...

Hát ez óriási! Vasárnap este kipróbálom, amikor elkezdenek terjengeni a cafat-maradékok a hűtőben!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin