Jó kísérő lehet egy kis borozgatáshoz, beszélgetéshez, mártogatóshoz, vagy csak úgy..
Hozzávalók 13 db-hoz:
- 8 dkg sima liszt
- 3 dkg reszelt parmezán (vagy más kemény sajt)
- 2 dkg puha vaj
- 3 dkg hideg víz (igen a folyadék súlyban van megadva)
- 2 dkg friss bazsalikom, vagy 5 g szárított (ez egy kicsit sok volt, lehet kevesebb)
- 1 citrom frissen reszelt héja
- 1 csipet (zöld citromos) só
- őrölt bors, ezt a kész rudakra szórjuk
Bekapcsoljuk a sütőt 180 C-ra.
Egy tálban a parmezánt kikeverjük a citromhéjjal, a sóval, a zöld fűszerrel, és a liszttel.
A puha vajat felkockázzuk, a gyorsan eldolgozzuk a lisztes keverékkel, majd a vizet hozzáadva,
rugalmas tésztát gyúrunk.
Osszuk 13 egyforma darabra (~ 12-15 g/db), majd gyúrjunk belőle 18 cm-es rudacskákat,
és szórjuk meg finoman őrölt borssal.
Az előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Inspiráció itt és a 3PL.
Jó étvágyat hozzá!
Max
6 megjegyzés:
A Max-féle csudafinom dippek. Hmm.
Csatlakozom Karulinohoz :-))) Nyálcsurgató, vigyorgó smiley :-))
Jo lehet, de ahogy latom (mert en latok a jovobe), CV megkesziti egy csokis-narancsos formaban. Vagy nem?
5 perc, ez nekem való! Bár erről jut eszembe a 3 perces (mikróst) sem csináltam meg! Holnap délelőtt mindkettőnek nekiállok,és majd megírom, hogy hogyan sikerült!
A lekvárrecept jól hangzik, de majd megyek és kérdezek, mert van 1-2 kérdésem! :-)
Pussz: Csilla
OK. azt hallottam kedden talizunk.
Volt 3 percem! Isteni lett, csak kevés, tehát duplázni kellett! A narancsos lekvár nagyon guszta! Azt hiszem passzolom a receptet anyunak, úgy biztosan előbb eszünk belőle!
Igen, ha minden jól megy kedden randizunk! :-)
Pussz: Csilla
Megjegyzés küldése