2010. február 6., szombat

Expressz bazsalikomos-citromos ropi

Expressz és extra gressins (ropi). Expressz mert 5 perc alatt kész, és nincs várakozás, kelesztés, extra mert nincs élesztő, sütőpor.
Jó kísérő lehet egy kis borozgatáshoz, beszélgetéshez, mártogatóshoz, vagy csak úgy..


Hozzávalók 13 db-hoz:

- 8 dkg sima liszt
- 3 dkg reszelt parmezán (vagy más kemény sajt)
- 2 dkg puha vaj
- 3 dkg hideg víz (igen a folyadék súlyban van megadva)
- 2 dkg friss bazsalikom, vagy 5 g szárított (ez egy kicsit sok volt, lehet kevesebb)
- 1 citrom frissen reszelt héja
- 1 csipet (zöld citromos) só
- őrölt bors, ezt a kész rudakra szórjuk



Bekapcsoljuk a sütőt 180 C-ra.

 

Egy tálban a parmezánt kikeverjük a citromhéjjal, a sóval, a zöld fűszerrel, és a liszttel.

 

A puha vajat felkockázzuk, a gyorsan eldolgozzuk a lisztes keverékkel, majd a vizet hozzáadva, 
rugalmas tésztát gyúrunk.


Osszuk 13 egyforma darabra (~ 12-15 g/db), majd gyúrjunk belőle 18 cm-es rudacskákat,
és szórjuk meg finoman őrölt borssal.
Az előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Inspiráció itt és a 3PL.

Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

Karulino írta...

A Max-féle csudafinom dippek. Hmm.

Chef Viki írta...

Csatlakozom Karulinohoz :-))) Nyálcsurgató, vigyorgó smiley :-))

Edit (Esc) írta...

Jo lehet, de ahogy latom (mert en latok a jovobe), CV megkesziti egy csokis-narancsos formaban. Vagy nem?

Névtelen írta...

5 perc, ez nekem való! Bár erről jut eszembe a 3 perces (mikróst) sem csináltam meg! Holnap délelőtt mindkettőnek nekiállok,és majd megírom, hogy hogyan sikerült!

A lekvárrecept jól hangzik, de majd megyek és kérdezek, mert van 1-2 kérdésem! :-)
Pussz: Csilla

Max írta...

OK. azt hallottam kedden talizunk.

Névtelen írta...

Volt 3 percem! Isteni lett, csak kevés, tehát duplázni kellett! A narancsos lekvár nagyon guszta! Azt hiszem passzolom a receptet anyunak, úgy biztosan előbb eszünk belőle!
Igen, ha minden jól megy kedden randizunk! :-)
Pussz: Csilla

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin