2010. március 13., szombat

Soul Chicken menü (csirke Déli módra 2.)

Ropogós, kukorica lisztes-darás csirkecomb, zöldsalátával és tojásos tortilla tekerccsel. Tavaszváró ebéd, igazi déli ízekkel. Készítése hasonló a Déli csirkéhez, csak a bevonat más egy kicsit a húson. A mellé tálalt tojásos tortilla ebből a lisztkeverékből és tejes-tojásos alapból készül.
A zöldsalátát nem részletezem külön, már elérhető kapható magyar zöldség, és egy tálka salátához nem kell sok minden, és a ropogós, "zöld" íz már egy kis előleg a közelgő tavaszból.



Hozzávalók, 4 személyre:

- 4 db egész csirke comb
- só, bors, mexikói fűszerkeverék,  (ezt lehet készen is kapni)

Bevonat és tortilla:

- 3 dl zsíros tej
- 3 dl víz
- 2 db tojás

- 10 dkg sima liszt
- 10 dkg rétes liszt
- 8 dkg kukorica liszt
- 8 dkg kukoricadara
- olaj a sütéshez


A csirkecombokat kicsontozom, de a bőrét rajta hagyom. A kiterített húst két darabra vágom, sózom, borsozom, és megszórom a fűszerkeverékkel, majd egy tálkába egymásra rakom, lefóliázom, és hideg helyen érlelem legalább 2 órát, de egy egész éjszaka is jót tesz neki.



A tojást kikeverem a tejjel és a vízzel, ebbe teszem bele a húsokat, és hagyom állni egy kicsit. A liszteket átszitálom, és összekeverem a darával, és egy nagyobb zacskóba öntöm. Az olajat közepes lángon melegítem. Annyi husit, amennyi egyszerre belefér a serpenyőbe/edénybe (amibe sütni szeretnénk), annyit kiveszek a tojásos-tejes léből, lecsepegtetem, és a lisztes keverékbe teszem. A zacskó száját összezárom és alaposan megrázom. Kiveszem a husikát, a fölösleges lisztes keveréket lerázom róla, és a meleg olajban szép aranybarnára sütöm.
Próbáltam már annyi olajban is ami teljesen ellepi, de elég annyi is amiben csak félig merül el, de akkor sokszor kell forgatni.


Miután kisütöttem az összes húst, a tojásos keveréket leszűröm, hogy az esetleges hús darabok ne kerüljenek bele (akit ez nem zavar, az ezt a lépést ki is hagyhatja, hiszen azok a kis húsdarabok át fognak sülni), és összekeverem a liszt maradékával. Ez egy híg, palacsintára emlékeztető tészta lesz, amit egy palacsinta sütőben, adagonként, tetszőleges vastagságúra hagyva, kisütök. (ez a tojásos tortilla elkészíthető magában is, pompás vacsorát lehet belőle készíteni).

A kisült húsokat a tortillával és a zöldsalátával tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

Garffyka írta...

Ebédre már nem, de vacsorára még odaérek hozzátok! Ugye, félreteszel nekem néhány falatot? :)

Bianka írta...

ÓÓÓ a férjem nagyon imádná, el is mentem

"saját levében" írta...

Ez baromi guszta! A helyedben ezzel neveznék a gabona vkf-re!

Max írta...

Garffy: gyertek, ha elfogyna, csinálok másikat
Bianka: tetszeni fog, biztos vagyok benne
Eszperente: ezt teljesen elfeledtem, ebbe bele lehetne tennem. Ezen tervem megteszem, jelzem eme nemes versenyre.

"saját levében" írta...

Meglesd, helyezett leszel! Mert net-eledelesek kenyerekkel, kekszekkel jelentkeznek e versenyre, te meg ezzel nevezel.

Daisy írta...

Csak azt akartam, hogy tudd!
Nézz be hozzám légyszíves!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin