2010. május 27., csütörtök

Fűszeres krémsajttal töltött körte

Egy különleges köret. Körte, fűszeres krémsajttal megtöltve. Az édes gyümölcs, a fanyar krémsajt és a választott fűszerezés. Tálalhatjuk sült húsokhoz, grillezett finomságokhoz, de egy zöldségpürével is megállja a helyét.


Általában friss körtéből készítem, de a kemény-húsú, konzerv változattal is finom. Ha friss a körte, alaposan mossuk meg, vágjuk félbe és emeljük ki a magházát. pároljuk meg lobogó vízben, 4-5 percet. Csepegtessük le, és egy sütőlapra tegyük át.



Készíthetjük gyári krémsajttal, de a saját krémsajtunkkal még értékesebb az étel. Keverjünk ki körténként 1-1,5 evőkanál krémsajtot egy kevés tejföllel és ízlés szerinti fűszerekkel. Én a provanszi keveréket szoktam használni, ezzel is a mediterrán konyha felé terelve az ételt. 
A kikevert tölteléket a körtékbe igazítom, és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a teteje megsül.

Személyenként egy körtével számoljunk. A fűszerek változtatásával, illetve ízesített sajtokkal változatos, zamatos köretet tudunk készíteni.

Jó étvágyat hozzá!

Max

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ránézésre mondom, hogy imádnivaló :-)

A kép tuti!

Bianka írta...

Hű remeke, azt hiszem én sem ellenezném :)

Ami írta...

Milyen guszta! Szívesen ennék belőle :)

Garffyka írta...

Finom ám :)
Pedig én csak "hétköznapi" natúr sajttal készítettem, de ezt a fűszeres krémsajtosat is biztos kipróbálom.
Házi kecskesajttal is nagyon finom lehet :D

Max írta...

CV: gondolom nem én, hanem a recept imádni való:-))
Bianka: küld fény post:-)
Ami: siess mert nem marad!!
Garffy: az csak mi fogyasztjuk a Jánnyal, tehát marad a krémsajt:-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin