2010. május 11., kedd

Lépésről-lépésre: leveles tészta 2.

Hogyan készítsünk "fornettis" design-t, lépésről-lépésre:



Minden gyerek (és felnőtt is) szereti a bevásárló központok csúcs helyein illatozó pultokat és a benne illatozó süteményeket. Egy ideig az árérték arány megfelelő volt, de most mintha az ár lenne a nyomósabb. Egy nagyobb adag, ami a két fiatalnak és nekünk elég lenne, az egy komolyabb összeget is kitesz.



Készítsünk hát házilag ilyen finomságot. Én most a kakaós csigára emlékeztetőt készítettem el. Gyárilag nyújtott, leveles tésztát használtam, azt szórtam meg kakaó-cukor keverékével, majd jó szorosan feltekertem. A tekercs szélét vizes kenő ecsettel lekentem, és jól lenyomkodva ragasztottam össze.



Az egyenletes szeleteléshez cérnát használtam, a tészta hengerre hurkoltam, majd a két szárat meghúzva vágtam le a szeleteket.



Az így kapott szeleteket a tenyeremmel lenyomtam, és így raktam a sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben, 200 C-on szép ropogósra sütöttem.


Ugyanígy készíthetünk lekváros, diós vagy pudingos változatot is.

Jó étvágyat hozzá!

Max

4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Köszi!!!!

Garffyka írta...

Nyammi!!!

Max írta...

Szívesen, de szólok, elfogyott!!!

Dóri írta...

Éppen a múlt héten csináltam, fagyasztott leveles tésztából (jó vékonyra nyújtva) hasonlót, káposztás töltelékkel. Nagyon finom volt az is.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin