Egy régi, hagyományos desszert újragondolva. Zabpehellyel a kekszmorzsa helyett, Xukorral (nyírfacukorral) a kevesebb kalória miatt, vajjal és saját készítésű narancs sziruppal. Tehát a fontosabb alkotó elemeket egészségesebbre cseréltem.
Hozzávalók:
- 50 dkg zabpehely (25 dkg apró szemű, 25 dkg nagy szemű)
- 25 dkg tej
- 2 ek Xukor (nyírfacukor)
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 10 dkg vaj (min. 82%-os, sózatlan)
- 1 tk vanília kivonat
- 3-4 ek narancs szirup
Hempergetéshez, bevonáshoz: kókuszreszelék, zúzott mogyoró
A zabpelyhet egy késes aprítóban, liszt finomságúra őrlöm. A tejet felmelegítem, hozzáadom a vajat, a csokoládét és a vanília kivonatot. Arra ügyeljünk, ne forrjon fel, csak olvadjon el a vaj és a csoki. Keverjük hozzá a Xukrot is. Egy nagy keverő tálba tegyük a zabpehely lisztet, és azt öntsük le a vajas-csokis tejjel. Keverjük össze, és adjuk hozzá a narancs szirupot, de arra figyeljünk, hogy ne legyen nagyon híg.
Tegyük hideg helyre pár órára, vagy egy egész éjszakára. Nedves kézzel gombócóljuk ki, és forgassuk meg a kiválasztott bevonatban. Hideg helyen tároljuk fogyasztásig.
Jó étvágyat hozzá!
Max
1 megjegyzés:
Izgalmas, finom lehet
Megjegyzés küldése