2010. december 23., csütörtök

Csokoládés-narancsos zabpelyhes gombóc

Egy régi, hagyományos desszert újragondolva. Zabpehellyel a kekszmorzsa helyett, Xukorral (nyírfacukorral) a kevesebb kalória miatt, vajjal és saját készítésű narancs sziruppal. Tehát a fontosabb alkotó elemeket egészségesebbre cseréltem.


Hozzávalók:

- 50 dkg zabpehely (25 dkg apró szemű, 25 dkg nagy szemű)
- 25 dkg tej
- 2 ek Xukor (nyírfacukor)
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 10 dkg vaj (min. 82%-os, sózatlan)
- 1 tk vanília kivonat
- 3-4 ek narancs szirup

Hempergetéshez, bevonáshoz: kókuszreszelék, zúzott mogyoró



A zabpelyhet egy késes aprítóban, liszt finomságúra őrlöm. A tejet felmelegítem, hozzáadom a vajat, a csokoládét és a vanília kivonatot. Arra ügyeljünk, ne forrjon fel, csak olvadjon el a vaj és a csoki. Keverjük hozzá a Xukrot is. Egy nagy keverő tálba tegyük a zabpehely lisztet, és azt öntsük le a vajas-csokis tejjel. Keverjük össze, és adjuk hozzá a narancs szirupot, de arra figyeljünk, hogy ne legyen nagyon híg.


Tegyük hideg helyre pár órára, vagy egy egész éjszakára. Nedves kézzel gombócóljuk ki, és forgassuk meg a kiválasztott bevonatban. Hideg helyen tároljuk fogyasztásig.

Jó étvágyat hozzá!

Max

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Izgalmas, finom lehet

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin