Kora délután neki láttunk, hogy a vendégváró falatokat elkészítsük, és előkészítsünk mindent az este gördülékeny eltöltéséhez kell.
Vendégváró falatok:
- Kombe, sajtos-tepertős töltelékkel
- Padlizsánkrém, megbolondítva egy kis füstölt fokhagymával és citromos sóval
- bekészítettünk egy adag DNK kenyeret, amit akkor kezdtünk sütni, mikor megérkeztek e többiek is.
Italnak, tekintettel a zord időjárásra, főztünk egy nagy fazék:
- Karácsonyi vörösboros puncsot
Próbáltuk úgy összeállítani az este tematikáját, hogy az alaptészták mellett bemutassak formázási praktikákat, és apróbb trükköket.
A kornspitz
Készítettünk egy alap fehér tésztát, öreg-tésztával, ebből lett egy kenyér, jénaiban sütve és bagett, amit sütőzacskóban sütöttünk meg. Közben meg tudtam mutatni azokat a formázási fogásokat, ahogyan egy bagett vagy egy kenyér elnyeri végső formáját. Természetesen a Hölgyek is bekapcsolódtak a formázásba, így csodás bagettek születtek.
Amerikai zsemlerózsa
Következő egy lágy rozsos tészta volt, abból kornspitz és fügés-diós kenyér készült. Közben hogy a hangulat emelkedett, találtunk a kosaram sarkában egy flaska brazil kávélikőrt, azt természetesen meg kellett kóstolni.
Bagettek, a különböző bevágások a formázók jelei voltak, de a végére elfelejtettük, melyik kié.
A harmadik tészta egy joghurtos tészta volt, ebből formáztunk zsemlerózsát és szerb pita kenyeret (pogace).
Mindenki kivette a részét a munkából
Az utolsó tészta egy kalács tészta volt, a másik feléből egy kandírozott gyümölcsökkel töltött tekercs lett, amit kuglóf sütőben sütöttünk meg.
A szerb pitakenyér (pogace)
Fehér kenyér, ami jénaiban sült
Rozsos, diós-fügés kenyér
A kisült tésztákhoz vittem egy kis kecskesajtot, amit Apukámék készítettek, és a Hölgyek is hoztak kenegetős-mártogatós krémet. Azt a pár apróságot leszámítva, hogy a sütő beállítással voltak némi problémánk, (a fügés-rozsos kenyér sülhetett volna még pár percet, a kalács meg keveset kelt)nagyon sikeres és jó hangulatú estét töltöttünk együtt.
Hölgyeim köszönöm szépen!
Max
3 megjegyzés:
Micsoda remek finomságok
Mesterem, 75C, tudod :-))
Olyan büszke vagyok Rád, mint a fene :-) Gratulálok és így tovább!!!
Klassz lehetett!:)
Megjegyzés küldése