2010. december 11., szombat

Kelt este a helyi főző klubban

Az a megtiszteltetés ért, hogy meghívtak a helyi főző klubba, tartsak egy kelt tésztás délutánt. helyszínnek az egyik kedves Hölgy, az éttermének konyháját ajánlotta fel (köszönjük Marcsi!). Ebben a konyhában van egy hatalmas kombi sütő, ami alkalmasnak tűnt több felvonásos, kelt tésztás bemutató sütési igényeire.

Kora délután neki láttunk, hogy a vendégváró falatokat elkészítsük, és előkészítsünk mindent az este gördülékeny eltöltéséhez kell.

Vendégváró falatok:

- Kombe, sajtos-tepertős töltelékkel
- Padlizsánkrém, megbolondítva egy kis füstölt fokhagymával és citromos sóval
- bekészítettünk egy adag DNK kenyeret, amit akkor kezdtünk sütni, mikor megérkeztek e többiek is.

Italnak, tekintettel a zord időjárásra, főztünk egy nagy fazék:

- Karácsonyi vörösboros puncsot

Próbáltuk úgy összeállítani az este tematikáját, hogy az alaptészták mellett bemutassak formázási praktikákat, és apróbb trükköket.


A kornspitz

Készítettünk egy alap fehér tésztát, öreg-tésztával, ebből lett egy kenyér, jénaiban sütve és bagett, amit sütőzacskóban sütöttünk meg. Közben meg tudtam mutatni azokat a formázási fogásokat, ahogyan egy bagett vagy egy kenyér elnyeri végső formáját. Természetesen a Hölgyek is bekapcsolódtak a formázásba, így csodás bagettek születtek.Amerikai zsemlerózsa

Következő egy lágy rozsos tészta volt, abból kornspitz és fügés-diós kenyér készült. Közben hogy a hangulat emelkedett, találtunk a kosaram sarkában egy flaska brazil kávélikőrt, azt természetesen meg kellett kóstolni.


Bagettek, a különböző bevágások a formázók jelei voltak, de a végére elfelejtettük, melyik kié.

A harmadik tészta egy joghurtos tészta volt, ebből formáztunk zsemlerózsát és szerb pita kenyeret (pogace)


Mindenki kivette a részét a munkából

Az utolsó tészta egy kalács tészta volt, a másik feléből egy kandírozott gyümölcsökkel töltött tekercs lett, amit kuglóf sütőben sütöttünk meg.


A szerb pitakenyér (pogace)


Fehér kenyér, ami jénaiban sült


Rozsos, diós-fügés kenyér

A kisült tésztákhoz vittem egy kis kecskesajtot, amit Apukámék készítettek, és a Hölgyek is hoztak kenegetős-mártogatós krémet. Azt a pár apróságot leszámítva, hogy a sütő beállítással voltak némi problémánk, (a fügés-rozsos kenyér sülhetett volna még pár percet, a kalács meg keveset kelt)nagyon sikeres és jó hangulatú estét töltöttünk együtt.

Hölgyeim köszönöm szépen!

Max

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Micsoda remek finomságok

Chef Viki írta...

Mesterem, 75C, tudod :-))

Olyan büszke vagyok Rád, mint a fene :-) Gratulálok és így tovább!!!

Limara írta...

Klassz lehetett!:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin