2010. december 23., csütörtök

Mézes-fűszeres bor

Vendégváró ital a hideg napokra. Szeretem a különböző ízesítésű, meleg bor alapú italokat. Lehet az puncs vagy forralt fűszeres bor, mindenképpen jól esik a léleknek. Vendégvárós, koccintós és ünneplős, de ihatunk egy pohárkával a hólapátolás után is.
Mindenképpen jó minőségű vörösborborból készítsük, hiszen annak telt, erdei gyümölcsös íze, sokat emel a főzeten. Én a méz mellé tettem pár kanál Sweet Vic cukorkeveréket, ez a frissen őrölt gyömbérrel és citromhéjjal még egzotikusabb ízt adott neki.



Hozzávalók:

- 0,5 l minőségi vörösbor
- 0,5 l forró víz
- 2 db fekete tea filter
- 4-5 ek méz
- 2 szelet kandírozott narancs karika (lehet sima narancs szelet is)
- 2 karika citrom
- 1 egész fahéj rúd
- 2-3 szem szegfűszeg
- 1-2 ek Sweet Vic cukor keverék (vagy csipetnyi őrölt gyömbér)
- egy csipet (citromos) só


A teafiltereket leforrázzuk a vízzel, és pár percet áztatjuk. Közben a mézet és a cukorkeveréket karamellizáljuk. Felöntjük a borral, belekeverjük a sót és a teát. Lassú tűzön melegítjük, de nem forraljuk, és hozzáadjuk a citrom és narancs karikákat. Főzzük pár percet, és már fogyaszthatjuk is.


Vigyázzunk mert forró! Vastagfalu üvegpohárban vagy bögrében adjuk kézbe, de vigyázzunk, mert a meleg alkohol sunyin tud támadni.

Egészségünkre!

Max

5 megjegyzés:

Ottis írta...

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!

Max írta...

Köszönöm és viszont kívánom!

nagyi50 írta...

Boldog Karácsonyt :)

Max írta...

Köszönöm és viszont!

Mézigörl írta...

Húúú, most nagyon jól esne egy ilyen lélekmelegítő itóka! :-DDD Ráadásul még méz is van benne! Mindenképpen kipróbálom! Szuper recept! :-DDD

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin