2010. december 28., kedd

Folytatódik a Tolvaj story:

A Hölgy válasza:
Tisztelt Uram!

A Juhtúrós-kolbászos combe recept lelőhelyét feltüntettem, egy FÓRUMRÓL hoztam el úgy, ahogy ott megjelent és azt is odaírtam, hogy ki tette be! Ne nézzen már teljesen hülyének! Nem fogom minden egyes recept miatt a netet végig böngészni! Fel ne rakja a rántott hús receptjét, mert a végén még megfenyegetik!
Tényleg lezártam! Amit kért az Ön receptjét illetően, megtettem, a másik recepttel kapcsolatban forduljon az nlc-hez!

Köszönöm! Értek mindent. Azért szerepel a fórum linkje a receptben, és azért Juhtúrós-kolbászos kombe a címe, holott füstölt tarjából készült. Na ne nézzen hülyének már minket.
És csak a pontosság kedvéért:

Az nlc fórumon az ancsi54 nem a receptet írta be! Hanem Viki linkjét szúrta be!

http://www.nlcafe.hu/forum/index.php?id=1057&fid=441&topicid=82811&bw=&forumuser=&forumuserid=&step=1&page=63
95523. bejegyzés!

Tehát akkor most mi is van?

Cím és elérhetőség nálam, ha érdekel írj!

Max

9 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Majdhogynem vicces, hogy még nekünk kell bizonygatni az igazunkat...

Ha blogot ír valaki, igenis vegye a fáradtságot és gépeljen, szerkesszen - és ne SZÓRÓL SZÓRA másoljon!

Edit (Esc) írta...

Ctrl-C, Ctrl-V.
Ennyit kell tegyen az aki igy masol.
Ugyan mar, minek atirni??? Az mar munka!!!
A vicces resze, hogy sok helyesirasi hibat, betukihagyasokat, kulonleges (szemelyes) megjegyzest atmasolt igy...
Na nem fokozom, mert regenyt irhatnek...

Gesztenye receptjei írta...

Max!
Én is beleestem a hálójába :-)
Már írtam neki!

Max írta...

Azt gondolom, hogy ha egy az egyben lemásolsz egy receptet, azt mindenki meg tudja csinálni. De ha azt a receptet átformálod a saját ízlésed szerint, és egy kicsit foglalkozol vele, akkor alkottál. Ezzel lehet blogot írni, vagy recept gyűjteményt készíteni.

Anyatigris írta...

Egy recept végigmehet itt mindannyiónkon, ha megtetszik nekünk, mi is megcsináljuk, mi is leírjuk.De már a saját szájízünk szerint.
Sokszor már én sem tudom kinél olvastam a receptet, vagy honnan szedtem le.
Így nem mindig tudom megjelölni a forrást. De egy biztos, nem a másolás-beillesztést használom:)
Szerintem most nem azzal volt itt sem a gond,hogy maga a kalács receptje máshol is megjelent, hanem az,hogy szóról szóra....

Max írta...

Speciálisan a kalács receptje olyan volt, hogy sok kísérletezés és munka fekszik benne, mire megszületett a recept. Sok helyen találkoztam már vele, nincs is ezzel gond, ha megjelölnek vagy legalább módosítanak rajta. Nem arra van szükségem, hogy én legyek a foszlós fonott kalács feltalálója, mert ezt már sokan megsütötték a világban előttem is, hanem arra ha másolok, akkor legalább a személyes részleteket vegyem ki belőle, és mindjárt nem lesz olyan ciki.

Piszke írta...

Szerintem meg maximum a hozzávalókat illik másolni. És akkor is meg kell jelölni a forrást.És ez nem illem kérdése egyébként, bárki bármit is magyaráz arról, hogy megosztottad,feltetted és akkor mindent szabd vele. Hát nem szabad. Minden laikusnak: Van egy fénymásolód, és akkor egy regényt lefénymásolsz a neveddel az elején és akkor azt szabad? Mert az írója kinyomtatta, és akár esetleg ingyen osztogatja a könyvét a sarkon? Ugye, nem?
Na ugyanez a helyzet az internetes közzététellel is. Pusztán azért mert technikailag könnyebb másolni itt, és sokkal nehezebben található meg esetleg a jogtulajdonos, az még nem azt jelenti, hogy szabad a vásár. Durva példákat tudnék mondani, főleg úgy hogy elég sok angol/francia oldalt böngészek, de inkább hallgatok. A véleményem viszont...megvan.

Névtelen írta...

Egy ilyen hülyeségen ennyit rugózni... Ez nálam már a szarrágás kategória. Kata

Max írta...

Kedves Kata!

Köszönjük tudományos véleményedet, és bocsánatot kérek attól a 6 bloggertől, akiről már most tudjuk, hogy elvitte(d) a receptjeit. Mert bocs, de én nem értek egyet az elvvel sem, a módszerrel és külön dühít, hogy hülyének néznek (néztél) minket.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin