Hozzávalók:
- 15 dkg rozs liszt- 15 dkg tönköly liszt
- 20 dkg sima liszt
- 24 dkg viz
- 6 dkg szőlőmag olaj
- 1,5 dkg (citromos) só
- 1 tk méz
- 2 dkg friss élesztő / 2 kiskanál szárított élesztő/
- 6 dkg szőlőmag olaj
- 1,5 dkg (citromos) só
- 1 tk méz
- 2 dkg friss élesztő / 2 kiskanál szárított élesztő/
szóráshoz: (füstölt sonkás) só, szezámmag, tökmag, napraforgó mag, lenmag, mák (ezeket a só kivételével, egy késes aprítóban, durvára vágtam)
Lágy tésztát dagasztunk, a gombóc tészta tetejét megkenjük olajjal, és lefedve 30-40 percig kelesztjük.
Újra átgyúrjuk, és négy részre osztjuk. kevés liszttel megszórt nyújtólapon vékonyra nyújtjuk. Ha már kezd letapadni a tészta, tegyük egy ív sütőpapírra, és azon nyújtsuk tovább. Szórjuk meg sóval és a magkeverékkel, majd a nyújtófával nyomjuk bele a tésztába finoman. Vágjuk fel egy görgős tésztavágóval kis négyzetekre, és előmelegített sütőben, 160-170 c°-on szép pirosra sütjük, kb. 20 perc alatt.
Tegyük egy nagy, lapos tálba hűlni, majd pár perc után tördeljük szét, az egyberagadt lapocskákat. Tökéletes party falatka szilveszterre, az ízesítéssel számtalan variáció készíthető.
Jó étvágyat hozzá!
Max
2 megjegyzés:
Hm....Nem hangzik rosszul!:)
Én ma a kétmagvas pogácsáimat reformáltam hasonlóképpen át!:)
És tudod mit?
Már így az ünnepek után ki van éhezve a család valami sósra!!!!!!:)
Hát akkor krékerre fel! Szerintem tetszeni fog!
Megjegyzés küldése