2011. április 9., szombat

Tavaszi burgonya saláta

Krémes ízekben gazdag, ám mégis egyszerű saláta. Kicsit hasonlít a Tóth (tejfeles) burgonya salátára.
El lehet benne rejteni a nagyobb, keményebb régi burgonyát. Érdemes ízesített olajjal készíteni, jól illik hozzá a dióolaj, a narancsos olaj vagy egy kis medvehagymás olaj.



Hozzávalók:

- 1 kg burgonya
- olaj
- 2 ek aprított petrezselyem zöldje
- őrölt színes bors



Számoljunk fejenként két-két darab, kb. ökölnyi burgonyát. Hámozzuk meg, vágjuk fel nagyobb kockára, és kevés sós vízben, pároljuk meg félpuhára. Ha nincsen párolóbetétes edényünk, akkor egy lábos aljába tegyünk egy kis vizet, és kis lángon melegítve pároljuk meg.
Még melegen tegyük egy keverő tálba, sózzuk és borsozzuk, szórjuk rá a petrezselyem zöldjét. Keverjük krémesre, közben csurgassuk rá az olajat. Ne legyen sima az állaga, inkább csak egy rusztikus, durvára tört krém.



Jól illik sültekhez, grillezett húsokhoz, de melegen, egy kis aprított, lassan sült paradicsommal akár vacsorára is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Max

3 megjegyzés:

4Gyerek írta...

érdekes lehet.
medvehagymás olaj? csak úgy símán medvehagyma aprítva s valami komolyabb (pl szűz oliva) olajba kerül?

Max írta...

Igen! A medvehagymát amikor elraktuk, akkor tettünk összevágva üvegbe, azt felöntöttük olívaolajjal, de nem extrával, hanem jó minőségű simával. 4 nap múlva leöntöttük róla az első olajat, ez ment üvegbe, ezzel főzünk, és újra felöntöttük, ez meg így tartósítva.

4Gyerek írta...

köszi.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin