2007. október 2., kedd

Kezdődik, Apa kezdődik!!!!

Kedves Látogató!

Üdvözöllek az oldalamon, és szeretnélek figyelmeztetni hogy csodát ne várj. Főzünk, jókat beszélünk, megosztjuk a véleményeinket, és elmondom azokat a konyhai fortélyokat amiket én eddig tanultam, vagy tapasztaltam.
Pár szó rólam, 37 éves férfi vagyok, tudatos fogyasztó ( legalábbis azt hiszem tudom mit eszem:)), sokáig csak lelkes fogyasztó voltam, majd átáltam a másik oldalra, és megfőzöm ha enni akarok valamit, vagy kitalálok valamit.
Sokat tanultam Anyukámtól, és sokat azoktól akik elárulták a kis titkaikat ( Anyósom, Kedvesem, Sógornőim, Morzsikák, Barátok és Ellenségek......)
Szóval szeretek főzni és enni, és nagyrészt erről fogok beszélni.
Ma pizzát sütöttem, a kenyérsütőben megcsináltam a tésztát ( a reecpteket mindig a végére írom ), kinyujtottam 2 gáztepsire, megkentem pizza krémmel ( spar, bocsi de siettem) rá kapuvári sonka, reszelt trappista sajt ( Cheesland, nagyon fini, és jó az állaga ), két fej csiperke gomba felszelve, téptem még rá paprikás szalámit, és egy marék kukorica ( spar konzerv, bocsi de én oda járok vásárolni ), zutty be a sütőbe, 200 c-on kb 18-20 perc. Isteni lett.

Pizzatészta
Hozzávalók:
64 dkg finomliszt, 3,2 dl víz, 1 ek. cukor, 3 dkg élesztő ( vagy 11 g szárított élesztő ), 6 ek. olíva olaj, 2 kk. só, 2 ek. szárított oregánó.
A gépbe beletöltöm a vizet, erre az oregánót, majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy időzítve) beindítom a kenyérsütőgép dagasztó üzemmódját.

3 megjegyzés:

margit2 írta...

Jónak tűnik, de hol a kép?

Gabojsza írta...

Elolvastalak, tetszett, visszajövök máskor is! :-)

Névtelen írta...

Így kezdődött...és mennyi minden lett azóta... :) Boldog egy évtizedes jubileumot Max konyhája! 🎆🎍🍞🍷☕

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin