2010. február 28., vasárnap

Álarcban a gyermekkor ízei (VKF!32)

A 32. VKF!, az álarcról, a maskaráról és az őrületről szól.
Praktikák Móni (bocsi, de nékem ezen a Becenéven szerepel, így van bent a telefonomban is, és a címjegyzékemben is található a Földim) által meghirdetett forduló, a farsangról és a bolondozásról szól.
Miután az egyik példája voltam a kiírásnak, csúnya dolognak tartottam volna azzal szerepelni.
Ezért gondoltam mást állítok az álarc mögé. Bár előre bocsátom, ezt nem én készítettem, hanem Anyukám.


 

Ez volt a családunk egyik kedvence ifjúkoromban, és most újra előkerült. Bár némi homály azért fedi a dolgokat, de néhol már kezd derengeni a fény. Egy akkoriban népszerű étel, ami valamiért nem egy sokak által ismert recept, hanem inkább amolyan családi recept.

De illene elárulnom, mi is ez valójában? Ez egy adag káposztás tészta (cvekedli), csak lepénynek álcázva.

  

A tésztája, egy kis (liba)zsírral és sóval gazdagított gyúrt (kifőzni való) tészta, dinsztelt káposztával megtöltve, a teteje pedig olajos tejföllel megkenve. Feltekerve, darabolva, és sütőben szép pirosra, ropogósra sütve.



Dolgozom az újraélesztésén, és átalakításán, és akkor lesz pontos recept. Addig is elégedjünk meg a beszámolómmal, hogy milyen is volt.
Isteni, köszi Anya!

7 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Kéééérek!:-))))

Max írta...

GBSZ: küld, fény, post. De vígyázz, mert ez végzetes viszony is lehet! Megszeretitek egymást, és elválaszthatatlanok lesztek:-)

Gabojsza írta...

Na, ettől félek én is!...:-)))

Notburga írta...

Bár utálok palacsintát sütni (ó, az a szag!), ezt egy szombati napon el fogom készíteni. Biztos sikere lesz mindenkinél.

Max írta...

Nem kell olaj, tepsibe vele és be a sütőbe. Nincs olajszag, és ropogós:-))

Notburga írta...

ó ez klassz! Azt hittem, ez valami palacsintatészta féle, amibe a káposztát rakjátok. Így már sokkal jobban tetszik ;)

Névtelen írta...

Max, a Paprika Tv-n ezt láttam, a napokba elkésziteni Bede Róbert által, amit jegyeztem is nagyjából, annyi különbséggel, hogy kelt tésztából készült.Te juttál eszembe,amikor hideg sört konferált a szakács mellé, na nem azért mert talán szereted a sört, hisz azt nem tudhatom, de neked vannak sör mellé a legjobb ötleteid:)
Üdv Ildikó

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin