2010. február 24., szerda

Ez kínai!

Csirke szezámos-paprikás tésztában.

Gyakori szereplő az ebédlőasztalon, a Majdnem kínai csirke, frissített verziója. Egy kicsit módosult a régi recept, frissült és átalakult.

Pár szó a köretről. Párolt rizs, kínai ízesítésű saláta és édes-csípős chilli szósz, de nagyon finom burgonyapürével is.


Hozzávalók, 4 személyre:

- 8-10 db csirke felső comb (lehet mellfiléből is készíteni, de az egy kicsit kiszárad)
- 4 tojás
- 3-4 ek csemege paprika krém (édes anna), aki szereti egy kicsit csípősen, az tehet egy kanál erős krémet is
- 2 tk sűrített paradicsom
- 3-4 ek étkezési keményítő (én kukorica keményítőt használtam)
- 3 ek szezámmag
- 1 tk wok fűszer vagy kínai őt fűszer keverék


 

A csirkecombot lebőrözöm és kicsontozom, a húst ujjnyi csíkokra vágom, a csontból és a bőrből főzök egy alaplevet, azt elteszem ínségesebb időkre.
A szezámmagot egy serpenyőben, szárazon megpirítom.

 

A tojásokat habosra keverem, majd hozzáadom a paprika krémet/krémeket, és jól elvegyítem. A keményítőt egy kis vízzel kikeverem, majd a szezámmaggal a paprikás tojáshoz adom. Ebbe a pácba beleforgatom a csirkét, és hagyom érni legalább 2-3 órát, de akár egy egész éjszakát is lehet.


Ha egy egész éjjel pácoljuk, akkor tegyük hideg helyre, de sütés előtt legalább 2 órával előbb vegyük ki a hidegről.
Melegítsünk olajat, és közepes lángon süssük szép ropogósra.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Max

4 megjegyzés:

Latsia írta...

Nagyon jól néz ki és biztosan finom! Ki fogom próbálni, mert szeretjük a kínai ízeket /is/!

Ottis írta...

Most ennék belőle szívesen, guszta!

Garffyka írta...

Ebéd óta egy falatot sem ettem és te ilyenekkel izgatsz? Hazafele ez lesz a mantrám :)

Unknown írta...

Betettem a kajás naplómba, a Te neved alá.És jövőhéten 100%, hogy elkészül.
Köszi

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin