2010. február 2., kedd

Malackodtunk (2.) a fehér hurka

Képes beszámoló a húsfeldolgozásunkról. Itt a fehér (rizses) hurka készítését mutatnám be. Ez az alföldön honos recept alapján készült.

Hozzávalók:

- sertés fej, tüdő, nyelv, szív, kövér hús, tokaszalonna, zsírszalonna, rizs, só, bors, majoránna,



Meg kell abálni a hozzávalókat.

 

Ezt hívják torkosnak.

 

Az abáló léből kiszedve,

 

hagyjuk hűlni.


Kicsontozzuk, és ledaráljuk a torkost.


Ledarálva félretesszük,

 

míg az abalében megfőzzük a rizst. Utána a torkost le kell  pirítani.


 

Hozzáadjuk a rizshez,

 

 fűszerezzük, összekeverjük, majd betöltjük.


 

Legalább egy órát hűtjük kint a hidegben, (mi hagytuk egy éjszakát)


Majd csinos csomagokba rendezve, fóliázva mehet a mélyhűtőbe.


folyt.köv.

Max

4 megjegyzés:

jókaja írta...

Nahát, mifelénk azt hívják torkosnak, aki ezekből a finomságokból lopkod ;-)

Edit (Esc) írta...

Egye fene, megkostolnam :D

gabi írta...

Mi a bélbetöltött húrkát mégegyszer kb10-15 percre visszatesszük az abálólébe és még alágyújtunk, ez úgynéz ki, hogy egy sepűnyélre felfűzzük és belelógatjuk. Ezt miért kell nem tudom, ( csak gondolom, hogy összefőjjenek az ízek)de anyukám is így csinálta. Nem kekeckedésnek szántam.

Max írta...

Ejnye Jókaja, torkos? Mi is így hívtuk, míg nem találkoztam ezzel a verzióval.

Esc: zárolok a gyümölcsös húshoz, bár ezt kompóttal szokták enni.

Gabi: nem kekeckedés, mi is belemártottuk, csak elfelejtettem. Az azért kell, mert így rászorul a bél a hurkára, és nem lesz levegős.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin