Az első a Morzsikák görög fetás csigájának fúziós változata, olyan holnapreggelvihetekbelőle? étel.
A második Jamie Oliver pizzás töltött kígyójának maxos változata.
Mindkettő alapja a sima fehérkenyér tészta:
2 dkg olívaolaj, 2 dkg cokr, 2 dkg só, 2 dkg vaj, 370 ml víz, 660 gr liszt, 2,5 kismérő élesztő, tészta program.
Fetás csiga avagy a fetcsi:
A töltelékhez: 1/2 üveg pesto, 2 fej paradicsom csíkokra vágva, 10 dkg olíva bogyó, 15 dkg feta sajt ( tökéletes a krémfehér sajt, kimérve kapható a multiknál, mindig csak annyit veszek belőle frissen, amennyit elhasználok.)
20 dkg főtt füstölt tarja/lapocka felcsíkozva, és 7-8 dkg kockázott bacon/császárszalonna.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhY5aB_04HNGFQymNfR-37n2WHl7nhHjdqBip5by2YTyhhvalFaIkRc0B20RuymS6Eq3ErLLyPr_JZtx0XlVvtT0QD6KCncnSxMH3Ov3iJay8m9Ds14PG3AcNoCOkAcqDX67k_lFqGlo7I/s320/fetcsi1.jpg)
Ebből a tészta mennyiségből 2 rúd jön ki, a képen a fele látható ( a másik fele tésztát megcsináltam kenyérnek ).
Megkenem a tésztát pestóval ( ez lehet verde/zöld vagy rosso/piros, de tökéletes a sült mediterrán paradicsomból 4-5 db lecsöpögtetve, és villával szétnyomva ). Ha a pestónak a végét használom, aszalonna kockákkal ki szoktam az üveget lötybölni, mert a halálom az a fajta dizájn üveg amiből nem lehet egy egyszerű kanállal kikaparni a végét.
Szorosan feltekerem, és felvágom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWIlBCe4z0_6KqV5YUVnW8safCZCMMAXh1gTox0ylr7jK-DgnJEguq08j1XlX19jc9K7DYmzzpsQMvBCbxHcSGlSS5GzDwzFf9zKVU4lQEmT49Do4YG33OQyJynLcUpJHJZrV8ecw-CBM/s320/fetcsi3.jpg)
25 perc kelesztés gőzben 50 c-on, aztán sütés 200 c-on kb 28-30 perc. Direkt nem sütöttem tovább, mert puhára szerettem volna.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjt_6m0oLmPIksLohr3qCT4fBLmAxYTwp9rsNia4hFal4pDDdmdoqFu2MY8ZD6vZ1hmlO89ph_5IUUjyU4ZID2us5Wste6eJZejEL8C7Qn10ceL_3ei_Ydvz3qHMznGy3KXNvOU-OiiooE/s320/fetcsi4.jpg)
Tipp&trükk: a sült mediterrán paradicsom olajos levével meg lehet kenni a tekercs széleit, de csak finoman, nehogy elázzon. ( mellékesen amióta csinálom a paradicsomot, azóta mindenbe rakok belőle vagy az olajos levéből, ez lett a titkos fűszer-fegyver )
Titokzatos töltött paplan:
1 adag kenyér tészta, 2 felé véve és jó vékonyra kinyújtva.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlJvwrLoFlVt5VnR1ZHk3nTVXWBAZt4w7paIAxDxFd-KMccXiz-Yv6LzPf7c6efyrCYbMC-ho9qWtlRxcXFV1UrwHrJpZgLT4EM6JLuWcmbJKui-MvaFwUyl_d-pOQTI90U_a0F0IddCs/s320/tes1.jpg)
3-4 db fél sült mediterrán paradicsom vagy 1/2 tubus pizza krém, 20 dkg főtt császár szalonna, 2 újhagyma, 3-4 koktél/kicsi paradicsom, 15 dkg reszelt sajt ( trappista, edami, szendvics sajt )
1 adag kenyér tészta, 2 felé véve és jó vékonyra kinyújtva.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlJvwrLoFlVt5VnR1ZHk3nTVXWBAZt4w7paIAxDxFd-KMccXiz-Yv6LzPf7c6efyrCYbMC-ho9qWtlRxcXFV1UrwHrJpZgLT4EM6JLuWcmbJKui-MvaFwUyl_d-pOQTI90U_a0F0IddCs/s320/tes1.jpg)
3-4 db fél sült mediterrán paradicsom vagy 1/2 tubus pizza krém, 20 dkg főtt császár szalonna, 2 újhagyma, 3-4 koktél/kicsi paradicsom, 15 dkg reszelt sajt ( trappista, edami, szendvics sajt )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése