2007. november 25., vasárnap

A majdnem kínai csirkecomb

A majdnem kínai csirke.
Azért majdnem, mert honosítottuk. Itt vidéken nehéz a különleges élelmiszerek beszerzése. Nincs ám kulináris, gyarmati különlegességek háza, meg keleti áruk boltja. Sőt még a gazdaságos nemzetek konyhája is olyan rövid mint egy bevásárló kocsi. Van rajta 2 féle pancake por, indiai fűszer keverék 5 féle, görög szölő levél konzerv, és juharszirup. A kínai felsőfok a kacsás-tésztás instant leves.

Ezért jön a magyarosch megoldás, ültessük át vidékibe, keressünk olyan alkatrészt ami van az abc-ben is.



Piros aranyos-szezámmagos csirkecomb filé:

8 db csirke felsőcomb, ( kicsontozva, bőrözve, lehet belőle főzni egy jó csontlét! ), 4 db tojás, 3 ek piros arany csemege, 1 tk piros arany csípős ( lehet helyette őrölt chilli, de el is hagyható ), 4 púpos ek étkezési keményítő, 3 ek szezám mag.

Előző este bepácoljuk: a húst megmossuk, leszárítjuk, és 3 darabba vágjuk őket. Kikeverjük a tojásokat a piros arannyal, és kanalanként feloldjuk benne a keményítőt ( ha hígnak találjuk még adjunk hozzá még keményítőt, akkor jó, ha a kanálon az ujjunkkal húzunk egy csikot a szószban, és az ott marad ). Simára keverjük, aztán bele a szezámmagot, majd a husit, átforgatjuk, folpack, és mehet a hűtőbe.


Másnap kb. 1-1 1/2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből és átkeverjük.
Tipp&trükk: Ha a hűtőböl vesszük elő és úgy sütjük, először fel kell melegednie, és addig csak párolódik, nem sűl, és puha lesz a "panír".
Kevés olajban, mondjuk wokban süssük, mert a lehulló szezámmag hamar elég , és az tönkre teszi az olajat.
Kézzel tegyük a meleg/forró olajba, forgatni szűrő lapáttal, az nem nyúzza le a bevonatot a húsról.
Vigyázzunk hamar megég, igazítsunk a hőfokon.


Ropogós pirosra sütjük, leitatjuk. Tálalhatjuk párolt rizzsel, de finom burgonya pürével is. Savanyúság vagy kompót illik hozzá, de nagyon finom cézár saláta és ezersziget saláta öntettel is.
Finom light vacsora egy marék salátával, de nagyon illik hozzá egy ropogós bagett is.



Tipp&trükk:
burgonya püré: készítsük változatosan, lehet vízben főzve, lehet pároló edényben párolva, ízesítsük tejföl-vaj kombinációval, vagy vaj-forralt tejjel.
Törjük, vagy keverjük habverővel vagy egyszerűen csak botmixerrel.
Sokféle különleges ízt ismerhetünk meg, de játszhatunk a fűszerezéssel is. Só-bors, vagy vegeta, vagy csak őrölt szerecsendió.

1 megjegyzés:

libra írta...

Szia! hát ez ISTENI volt. Kipróbáltam csirkemellből.
Ezen kívül próbálkoztam is: saláta cukkini szeleteket lisztbe mártotta, majd a masszába. Ezt nem hagytam pácolódni, azonnal sütöttem.Ez is nagyszerű!
Üdv!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin