2008. január 10., csütörtök

Bulikaja? Hammburger by max

A gyermekeim, elsősorban a Soma, vonzalmát az amerikai étkekről, már sokszor taglaltam.
A fő kedvenc a hamburger.
A múltkori marhahús felderítése közben, miután több fagyasztott csomagolást is tanulmányoztam, akkor elhatároztam hogy ezt én is megtudom csinálni, ezért amikor vásároltam, akkor többet vettem, és elraktam a fagyasztóba.
Alapos kutatás és elemzés után, feleszméltem, hogy az argentin húsos táska tölteléke valahol a hamburger környékén jár.




Hamburger by max: hozzávalók 12 db kb. 8 dkg-os pogácsához ( a normál bucihoz megfelelő méretű lesz a pogácsa ):

1/2 fej vöröshagyma, ez egy kis olajon megdinsztelve, 70 dkg apróra darált marhahús ( lehet nyak, lábszár, comb..stb, az a lényeg hogy sovány hús legyen ), 2 db közepes savanykás alma apróra reszelve, 1 tk vaj.



A készítés napján, délelőtt ( vagy előtte este ) a hozzávalókat összedolgozom, ( a késes aprító gépben megjárattam ) és beteszem a hűtőbe érni. Délután a sütés előtt 1 órával kiadagolom, és kiformázom, lefóliázott tálcán visszateszem a hűtőbe.



Sütéshez egy teflonos serpenyőben egy kis olajat, kb 1 teáskanálnyit hevítek és azon szépen megsütjük a pogácsákat. Mindig tegyünk alá kevéske olajat, mert elég sovány a husi, nehogy leégjen. Forgassuk nyugodtan, süljön át szépen.



A hambi buci készítést nem mertem bevállalni, meg abból találtam egy jó minőséget ( lidl, 6 db-os, 199 huf ), és abban készítettem.

Alulra egy kis ketchup, rá vékony uborka karikák, husika, egy leheletnyi sajt szelet, mustár, pár vékonyka lila hagyma karika, és paradicsom.

Hát az íze... meg az árát is érdemes megvizsgálni.

A család azonnal lecserélte az eddigi gyorsfagyasztottat erre a receptre, és igazából nem kell hozzá sok dolog, és időben is kivitelezhető.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Garffyka: :-) Max, köszönöm ezt a hambuci leírást, ez nemcsak sokkal hangzik, mint a mekis, de tudom is mi van benne és olcsóbb is; vmikor a közeljövőben elkészítem és megjutalmazom vele a párom, amiért hősiesen ellenáll a nagy sárga M csábításának.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin