2008. április 14., hétfő

Melegszendvics nálunk

Csatlakozom én is a "nosztalgia brigádhoz" (Gabojsza, és Horasz kollégák), bár nálunk sokszor előfordul a melegszendvics, így igazából nem is nosztalgia.
Ha egy kicsit szikkadt kenyerünk van, abból azonnal készül is a szendvics. Létezik az alap, a sonkás-sajtos, aztán van a májkrémes, és még sok-sok féle (éppen mi van a hűtőben, ami kifutó tétel). Most a legutóbbit archíváltam, ez vagdalthúsos verzió.


Vagdalthúsos melegszendvics:

40 dkg-os vagdalt hús konzerv(páncélos, gyíkhús/katonai zsargon/, ki hogy ismeri)
1 tubus krémsajt
3-4 levél medvehagyma vagy
1-2 újhagyma
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek margarin

A krémet reggel összeállítom, legegyszerűbb a késes robotgéppel, ha nincs akkor vágjuk az alkatrészeket apróra, és alaposan keverjük ki. Tegyük be a hűtőbe pihenni.



Szendvics készítése: mivel az a grill sütönk már sajna nincs meg, amit bemutatott Horasz kolléga, ezért marad a gázsütő. Begyújtom, maximum fokozatra tekerem. A felszeletelt kenyeret megkenem a krémmel, és a sütőpapírral bélelt tepsiben, egymás mellé rakom, és megszórom reszelt félkemény sajttal.
Addig sütöm míg a sajt kezd pirulni.
Fontos!!: a krém, bazi forró tud lenni:-(( /tapasztalat/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin