Ha egy kicsit szikkadt kenyerünk van, abból azonnal készül is a szendvics. Létezik az alap, a sonkás-sajtos, aztán van a májkrémes, és még sok-sok féle (éppen mi van a hűtőben, ami kifutó tétel). Most a legutóbbit archíváltam, ez vagdalthúsos verzió.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_1VkaS9NbQ7Pm04Z9s-KYOEwhA2B4V6QP67qRBoJASBoHx6TJNLVp2LvQrovPLCzHkYR8bSK7IcZRvuPqrcW_cYhYH2RDW8lKzrT1JB_PsuVTw1hBpN6LzcuN2edYs5NDRXlge-ZIga8/s320/melegsze1.jpg)
Vagdalthúsos melegszendvics:
40 dkg-os vagdalt hús konzerv(páncélos, gyíkhús/katonai zsargon/, ki hogy ismeri)
1 tubus krémsajt
3-4 levél medvehagyma vagy
1-2 újhagyma
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek margarin
A krémet reggel összeállítom, legegyszerűbb a késes robotgéppel, ha nincs akkor vágjuk az alkatrészeket apróra, és alaposan keverjük ki. Tegyük be a hűtőbe pihenni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwVXMJQexGlw9UI_WY7hUlG_9x8YFjgbFp2HJO1XVot35RzvcDauO3uueVEnhazsZ88sp4vGJ2aq-0nLDw9nyopbnqyLyHnWLMPxdwt9sp0OxO-I8fk3W0N3BXcErI1QZH3BdQ1Ml5Av8/s320/melegsze2.jpg)
Szendvics készítése: mivel az a grill sütönk már sajna nincs meg, amit bemutatott Horasz kolléga, ezért marad a gázsütő. Begyújtom, maximum fokozatra tekerem. A felszeletelt kenyeret megkenem a krémmel, és a sütőpapírral bélelt tepsiben, egymás mellé rakom, és megszórom reszelt félkemény sajttal.
Addig sütöm míg a sajt kezd pirulni.
Fontos!!: a krém, bazi forró tud lenni:-(( /tapasztalat/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése