A második ajánlatom, olyan igazi buli kaja, amit kíválóan lehet mártogatni a krémekbe is.
(lecsó)kolbászos kiflik:
1 adag fehér kenyér tészta:
2 dkg olaj,
2 dkg só,
2 dkg vaj,
2 dkg cukor vagy méz,
380 ml víz,
10 dkg rétesliszt,
10 dkg teljeskiőrlésű búza liszt,
23 dkg kenyérliszt,
23 dkg sima liszt,
7 gr szárított élesztő
Kenyérsütőgép, tészta program, vagy robotgépes megoldás, de akkor adjunk neki 1 óra kelesztést, mert ennyit keleszt a gép.
Töltelék:
35 dkg lecsókolbász, 32 egyforma negyedre vágva
20 dkg félkemény sajt, szintén 32 egyforma hasábra vágva
a kenéshez és szóráshoz:
1 tojás sárgája, 1 ek tejjel kikeverve,
2 ek pirított szezámmag
A kész tésztát ketté veszem, kinyújtom olyan nagy karikára, amekkora elfér a nyújtó lapon. Felvágom 16 körcikkre, mindegyikbe teszek egy-egy sajtot és kolbászt. Jó szorosan feltekerem, sütőlapra teszem. Megkenem a tojásos-tejjel, és óvatosan megszórom a szezámmaggal.
Meleg helyen 30 perc kelesztés, utána előmelegített sütőben, maximumon sütöm 15 peret, majd a hőfokot letekerem 180 c-ra, és ott sütöm még 15-18 percet. Közben elkészítem a másik adagot is. Ha megsült, rácson hűtöm.
Lefedve jól tárolható, akár fagyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése