Rakott szalonnás-almás-sonkás pulykacomb:
hozzávalók: 80 dkg pulykacombfilé, 10 dkg bacon, 4 közepes alma, 10 dkg füstölt sonka, 5 dkg sajt, majoranna, kakukkfű, só, bors,
A combokat felszelem, sózom, borsozom, egy kis olívaolajon elősütöm mindkét oldalát. Az almát megpucolom, és felszelem. Abban a serpenyőben, a visszamaradt hús szafton, egy kicsit megpárolom. Tűzálló tál alját kibélelem a baconnal, arra rá a sült hús, megszórom egy kis borssal és a majoranna-kakukkfű keverékével. Jöhet rá az alma, betakarom a sonka szeletekkel, a tetejére pedig sajtot teszek.
A hideg sütőbe teszem a tálat, alufóliával letakarva. A sütővel együtt melegítem fel 190-200 c-ra, és letakarva sütöm 35-40 percet. Utána leveszem a fóliát és addig pirítom míg a sajt szépen megpirul.
Köretnek hagymás-szalonnás tört burgonyát készítek:
A krumplit felkockázom és előfőzöm, közben egy fej hagymát megtisztítok és felkockázok. Egy evőkanálnyi apróra vágott szalonnának kisütöm a zsírját, azon megdinsztelem a hagymát, ha már szép üveges, ráöntöm a leszűrt főtt burgonyát. Addíg pirítom, míg a krumpli teljesen száraz lesz, és egy kicsit lepirult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése