Cicaanyának!!
Mi is készült a nagy napra?
Hát csokis croissant és nosztalgia briós. Mindkettő egy kicsit átvariálva, átszabva.
Most a brióst elemezném ki, de rövidesen visszatérek a croissan-ra is, igérem.
Briós (8 db-hoz):1 dl tej,
3 egész tojás,
18 dkg olvasztott vaj,
15 dkg cukor,
45 dkg liszt,
11 gr szárított élesztő.
1 tojás sárgája a kenéshez, és 1 ek cukor a szóráshoz.
Kenyérsütő tészta program, de ha végzett a dagasztással vegyük ki a tésztát és egy fedeles edényben tegyük a hütőbe, legalább 4 órára.
Lisztezett deszkán 8 felé oszjuk, kisodorjuk, majd megformázzuk, egy tojás sárgájával megkenjük. Sütőpapírral bélelt sütölapra tesszük. Meleg helyen kelesztjük 35 percet, majd sütőbe tesszük max hőfokon 15 perc, majd 200 c-on 25 perc.
Kivesszük a sütőből, megkenjük vízzel, megszórjuk cukorral, és még vissza tesszük a meleg sütöbe 5 percre.
5 megjegyzés:
Cicaanya-Andreának boldog névnapot!!!
Max, várom a croissant leírását, mert GYÖNYÖRŰEK!!!
Milyen a véletlen: tegnap én is croissant-t sütöttem: Ausztriából beszerzett kész blundel(jól írom??) tésztából...Nagyon szuper lett, persze a házi az igazi!!!
Csak tudom, hogy irtó nagy munka, de ahogy elnézem a fotót , megérte!!
Lilian
Lilian!
Pundel a tészta neve, és igérem beírom, hogy is készült.
Szia Max, nagyon boldog névnapot Andrea-Cicaanyának :-)
A briós nagyon jól néz ki, a croissant illata idáig lengedezik :-)
Cicaanya köszöni a köszöntést:-)), és nem jól írtam: plundel (pudingos-gyümölcsös hajó)
Isten éltesse Cicaanyát! A sütemények meseszépek, a briósok, hmmm... Szerencse, hogy járunk úszni, különben már régesrégen gurulnánk :-D
Pannicica
Megjegyzés küldése