2008. április 15., kedd

Zöldséges-sonkás tésztasaláta

Vannak időszakok, amikor csak ilyeneket ennék. Simán magában, vagy egy kis són sült csirkével, vagy egy kis sült hallal...
Ezernyi variáció, laktató, vacsira, a maradék lehet másnap ebédre.


Zöldséges-sonkás tésztasaláta:

Hozzávalók:
50 dkg (al dente) kifőtt tészta, lehetőleg durumlisztből
2 kis sárgarépa,
2 újhagyma
20 dkg főtt sonka,
1 kis doboz kukorica,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 ek párolt zöldborsó (lehet konzerv is)
1/2 pritamin paprika

öntet:
450 gr-os joghurt
2 ek petrezselyem zöld
2 tk szárított kapor,
2 ek extra szűz olívaolaj
só, bors




Egy nagy tálban kikeverem az öntetet, abba belekeverem a kihűlt kifőtt tésztát. A fokhagymát összezúzom, a répát apróra reszelem. A többi zöldséget és a sonkát öszevágom, és óvatosan összekeverem. Hideg helyen hagyom pihenni, lagalább 2-3 órát. Isteni körete akár egy sütögetős ebédnek.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin