Ezernyi variáció, laktató, vacsira, a maradék lehet másnap ebédre.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitFCqqJeIP_I3IO9nmt2vCoN35YhK27S8H4cGMhbBr9Bux4dMzDVR-JhMX7JiYq6B0Dk-KVGfkx_tYWV4gC4gfsFwjuQkvH85XWiElyZ8mFTKUzVRpt4N9HC1gteUw1THh7mwIrhFcuew/s320/tesztasali2.jpg)
Zöldséges-sonkás tésztasaláta:
Hozzávalók:
50 dkg (al dente) kifőtt tészta, lehetőleg durumlisztből
2 kis sárgarépa,
2 újhagyma
20 dkg főtt sonka,
1 kis doboz kukorica,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 ek párolt zöldborsó (lehet konzerv is)
1/2 pritamin paprika
öntet:
450 gr-os joghurt
2 ek petrezselyem zöld
2 tk szárított kapor,
2 ek extra szűz olívaolaj
só, bors
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrlxogad31wIaDJo9huV0mwhinCXHVonYLAJevLsPaJvAUhM1-vtQ5xqjubYIitnRcE8pWosETQKlItTiLjcFiUUOlskobewLiAgGK7Yz4AcussHNbT0gtuk0dCOIhjKlFsMvGd4zz-JY/s320/tesztasali1.jpg)
Egy nagy tálban kikeverem az öntetet, abba belekeverem a kihűlt kifőtt tésztát. A fokhagymát összezúzom, a répát apróra reszelem. A többi zöldséget és a sonkát öszevágom, és óvatosan összekeverem. Hideg helyen hagyom pihenni, lagalább 2-3 órát. Isteni körete akár egy sütögetős ebédnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése