![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwGrSyFgKob8F9RBeR-WLecqoFPXfHLmDETa8b9B_Bfrfd1GVp6QTW_JANb1sC4bSTkxBw-RdAnfayMmrjGN2X0vLLatNnYqGCCNoRAtWZO0SIUOb7xhUzqhPuNbueqvS5DmLfVlQuHJA/s320/sonkapogi1.jpg)
A túrós-sajtos rudacska alakváltozása. Egy kicsit átszabtam, megvariáltam, és a szezonhoz méltóan elrejtettem benne egy kis medvehagymát is.
Ha nincs medvehagyma, akkor lehet póré vagy újhagyma.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4LZHD9eELg7a6m_QXP9xw-dP4uB2rtAvvXw7oKazmlN7Zihcl5Gvitk86a0MJ51hTogGegVPTXS-1DdIWY0jo9C1Rb9FE0fd9GsOp9zCkntwwWbdJQ2zaib-LDTDEcF5yV79iC-aHYEc/s320/sonkapogi2.jpg)
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg túró,
35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg (1 tubus) tejszínes krémsajt
1/2 marék (medve)hagyma, apróra vágva
15 dkg főtt-füstölt sonka/tarja/comb kockázva
só, bors
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3BsbDCCWTGZNmL2NEm27T4JmU_nSuxFIpEaMyfaT968ZELD1qqu3UtXpl_5KP-5-TeK0wASzrh42V8Nzs1sipyxs2cil0SXBR4YQUYl4DjNpnnmRtf8OrC47vwjplUJc8RZqANYWtOuA/s320/sonkapogi3.jpg)
A hozzávalókból egy könnyen gyúrható masszát készítek, amit beteszek a hűtőbe, 3-4 órára pihenni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbIpMvSz1jRxj-0Hz6KpvNO87-t75_StLYJSbePMoxkcwcfVBxDjmp7hzEOEcnBJSZgNunreySHrDUJ2-LOG_ehvxXrzDJCTC-XEUAB4uXj9_Ry2gr8dw7vEKb6VAZiZoEhVdfF-sHxlA/s320/sonkapogi4.jpg)
Közben elkészítem a krémet:
10 dkg krémsajt
15 dkg camembert sajt kockázva
10 dkg reszelt félkemény sajt (edami, gouda, trappista..)
1/2 marék (medve)hagyma, apróra vágva
2-3 ek tejföl
só, bors
a kenéshez 1 tojás sárgája
alaposan kikeverem a hozzávalókat, és ezt is beteszem a hűtőbe pihenni, összeérni. (a sóval finoman bánjunk, mert a sonka is sós!, inkább kóstoljunk)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8usqyuntBRx2KL4QAAsUPGP0pIxtiZKyD-jgCDgLeANDCeIRAz1dBpKtBV83TOUZEC1a-FZDL4h3M0ID962zj4DNB5w50vvJrF5ulpPe6AWonvSDlCZxG6josjgLRd7wPC5oKSzDhiwQ/s320/sonkapogi5.jpg)
A hidegről kivett tésztát lisztezett deszkán, kinyújtom 1 centi vastagra, megkenem a krém felével, majd hármas hajtással összehajtom, és újra kinyújtom. Megkenem a maradék krémmel, majd ismét meghajtom. Kinyújtom kb. egy ujjnyi (2cm) vastagra, késsel bordázom a tetejét, és kiszaggatom egy szaggatóval, vagy egy vastagabb pohárral.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwErkhlFqz8sId-0uXSA3KBCS6o-WIrOOOtDis_X71ihF_WQHoRJjLP3Gk4DamIYe1wVjORMZyDO7fg3k1jvFeB_iVPzu_RUFjAVREYZzmtajkLoyr70NeHZrYcqqQvcISMNDcZ4FhBXk/s320/sonkapogi6.jpg)
Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, megkenem a tojás sárgájával, előmelegített sütőben 200-210 c-on, szép pirosra sütöm (kb. 25-30 perc).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-8QTpXFUydz-RccGXdny28jKuHEnBjDW6pgbiehegj-IFSs2_zgfDova78Ja2cbfoW3Kgd0HyA5hC1MlaJLB-9M-Cxh4DQxnRP4n9qJMwslDD1wCa2ehtZOTnAdKbG1D2zbAzuEZ6nh8/s320/sonkapogi7.jpg)
Nagyon jó uzsonna, vagy borkorcsolya, és a maradék húsvéti sonkát el lehet benne rejteni. Hozzá egy jó pohár bor és egy baráti beszélgetés, szerintem tökéletes relaxáció.
7 megjegyzés:
Végem van...3 hete nem ettem szénhidrátot, te meg ilyenekkel kínzol:-)
Pedig azt hittem ez bejön Neked, füstölt sonka, medve hagyma...bocsika, hogy felizgattalak, de akkor szeretném felsorolni a mai ténykedésemet (fagyiból)citrom, meggyes-joghurt, vanília, 4 gyümölcsös vanília, csoki, eper, mangó, áfonya:-))
Hát persze, hogy bejön!!! :-))) éppen ezért szenvedek...
Fagyiügyben: meggyes-joghurt és áfonya a gyengém! Épp tegnep beszéltük Életem Párjával, hogy mihamarabb el kell látogatnunk Hozzád:-)
Köszönöm! és természetesen sok szerettel (és fagyival) várlak Benneteket.
Ma elkészítettem! Köszönöm, nagy sikere van :)
Örülök, és köszönöm!!
Hasonló finom recepteket találsz itt:
www.finomreceptek.hu
Megjegyzés küldése